Mahkûmların cezaevinde eşleriyle birlikte olabilmelerinin yolunu açan tasarı alt komisyondan geçti. Mekân sorunu da çözüldü: Deprem konteynerleri

ANADİLDE savunma ve cezaevindeki hükümlü ve tutukluların eşleriyle özel bir mekânda görüşmesine olanak sağlayan tasarı, Meclis alt komisyonundan geçti. Evli mahkûmların üç ayda bir eşleriyle özel bir mekânda baş başa kalmasını sağlayacak uygulamada görüşmenin nerede yapılacağı netleşti. Görüşmeler büyük oranda cezaevi kampuslarına konulacak konteynerlerde yapılacak. Van depremi için gönderilen ve halen ihtiyaç dışında kalan konteynerlerin Türkiye çapındaki cezaevlerine gönderilmeye başlandığı bildirildi. Abdullah Öcalan’ın da bu haktan yararlanıp yararlanmayacağı merak ediliyor. Yasada terör suçları gibi bir ayrım yapılmaksızın cezaevlerinde evli olan herkese ailesiyle görüşme hakkı getirildi. Ancak bu haktan yararlanmanın koşulları ödül yönetmeliği ile belirlenecek. Belli suçlarla ilgili koşullar düzenlenecek. Bu koşulları yerine getirmeyenler haktan yararlanamayacak. Ödül yönetmeliğinde yer alacak koşulları yerine getirmesi halinde Öcalan da bu haktan yararlanacak.

VAN’DAN YÜKLENDİ, GİDİYOR
Yabancı ülkelerdeki benzer örnekleri inceleyen bakanlık bunun için ağırlıklı olarak konteynerlerin kullanılmasını uygun gördü. Adalet Komisyonu’nun AK Partili bir üyesi, Van’da ihtiyaç fazlası olan, kullanılmayan konteynerlerin cezaevlerine gönderilmek üzere yola çıktıklarını bildirdi.