HDP Eş Genel Başkan Demirtaş, iktidarının halka diz çöktürmek için Cizre'de soykırıma giriştiğini kaydederek, "Cizreliler diz çökmedi o halde bize direnişi büyütmek düşüyor" dedi.

Demirtaş'ın bu sözlerinden kısa bir süre  sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'nin teröristlerden temizlendiğini ve operasyonların son bulduğunu açıkladı.

"CİZRE TERÖRİSTLERDEN BERTARAF EDİLDİ"
Efkan Ala, “Biraz önce operasyonlar bitti. Cizre’de operasyonlar sona erdi, çok başarılı biçimde. Bundan sonra arama-tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir süre daha devam edecek. Tuzaklamalar var. Bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verecek mayınlamalar olabilir. Çukurların kapanması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Öğlen itibariyle teröristler bertaraf edilmiş, alanda hakimiyet kurulmuştur. Fakat arama tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşımız Cizre’ye girdiğinde zarar gelmemesini sağlayacak tedbirlerin tam olarak alınabilmesi için sokağa çıkma yasağı biraz daha devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğlen itibariyle sona erdi” diye konuştu.