Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarının gizli toplantılarda kararlaştırıldığını savunarak, ''Bize de bazı bilgiler ulaşıyor, bazı toplantı tutanakları bize de ulaşıyor'' dedi.

Demirtaş, partisinin Kayapınar İlçe Başkanlığı Binası'nda Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında dün yapılan KCK operasyonlarında 80 fazla kişinin gözaltına alındığını belirterek, '' AK Parti'nin yetkilileri de içinde başbakanın milletvekili olan danışmanı, cemaat, medya, milli istihbarat temsilcisi, emniyet yetkilisi ve savcıların da bulunduğu toplantılar yaptıklarını biliyoruz. Kimlerin nasıl tutuklanacağını, medyanın bu konuyu nasıl işleyeceğine, savcıların nasıl davranacağına bu tür gizli toplantılarla karar veriliyor. Bu toplantıların tutanakları da şu veya bu şekilde ortaya çıkacaktır. Yarın bir gün nasıl bugün Ergenekoncular darbe hazırlığı yapmakla yargılanıyorsa, işte AK Parti'nin üst düzey yetkilileri ve aralarında emniyet, istihbarat ile savcıların da bulunduğu bu kesimler aynen onlar gibi yargılanacaktır. Bu konuda bize de bazı bilgiler ulaşıyor, bazı toplantı tutanakları bize de ulaşıyor. Sanmasınlar bütün olup bitenler gizli kalıyor veya kalacak. KCK operasyonları bu gizli toplantılarda, hücre şeklinde örgütlenmiş gizli örgüt toplantılarında kararlaştırılıyor'' diye konuştu.

Operasyonlarla ilişkili olanları ‘Ergenekon' yapılanmasına benzeten Demirtaş, emniyet, istihbarat, AK Parti yöneticilerinin ve savcıların zamanın geldiğinde yargılanacağını dile getirdi. Tekliflerinin bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması olduğunu belirten Demirtaş, "Bütün milletvekillerinin tamamının dokunulmazlığı kalksın. Bizim buna itirazımız yok. ‘Evet' oyu vereceğiz." dedi.