İçişleri Bakanı Selami Altınok, terörle mücadele konusunda sonuna kadar kararlılıkla gideceklerini belirterek "Hiç kimseye o müsamahayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz. Gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz" dedi.

Altınok, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÇOK ZOR SORU SORUYORSUNUZ"
Bakan Altınok, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açılıp açılmadığı sorusu üzerine de "Çok zor soru soruyorsunuz daha iki günlük İçişleri Bakanına. Henüz dosyalara bakamadım, bakacağım inşallah" dedi.

"KAFALARINI EZECEĞİZ"
"Ailenizden siz de bir şehit verseydiniz belki Yarbay'ın bu hissiyatını anlardınız" diyen bir gazeteciye de İçişleri Bakanı Altınok, şu yanıtı verdi:

"İki gün oldu, dosyalara daha bakamadım. Daireye bile geçemedim. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Benim yaptığım konuşmayı da dinlemişsinizdir. O duygu hepimizin yüreğinde var. Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin. Bu milletin hiçbir evladına da o acıyı yaşatmasın diyoruz. Ama terörle mücadele noktasında da sonuna kadar kararlılıkla gideceğiz. Hiç kimseye o müsamahayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz. Gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz."