Trabzon’da polis tarafından iki ay önce Samsun ilinden geldiği halası ve yengesiyle hırsızlık yaptığı gerekçesiyle yakalanarak adliyeye sevk edilen Yağmur G (19) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bırakılmasının ardından önceki gün tekrar Trabzon’a dönen Yağmur G. 10 bayanın çantasından cüzdanını çalarak kayıplara karıştı. Polis çok sayıda hırsızlık sabıkası bulunan Yağmur G.’ i yakalamaya çalışıyor.

Günebakış Gazetesinden Bahadır Öktem'in haberine göre; Trabzon’da iki ay önce çok sayıda hırsızlık ihbarı alan polis harekete geçmiş ve olayların meydana geldiği iş yerlerindeki güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Yapılan incelemede daha önceden çok sayıda sabıkası bulanan ve profesyonel hırsız olarak tabir edilen Yağmur G. (19) halası Fadime G ve yengesi Nurten G. yaklaşık 6 bayanın çantasından gizlice cüzdanlarını çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınmış ve alınan ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Adliyede yapılan işlemler sonrasında 3 bayanda mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KALDIĞI YERDEN DEVAM
Polis tarafından yakalanan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yağmur G. önceki gün tekrar Trabzon’a dönerek kaldığı yerden devam etmeye başladı. Bir gün içerisinde tek başına 10 bayının cüzdanının çalarak kayıplara karıştı. Yapılan şikayetler üzerine polis hırsızlık olayının meydana geldiği iş yerlerinin güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda hırsızlık olayının şüphelisi olarak daha önce yakaladığı ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Yağmur G. olduğu tespit edildi. Polis cüzdan hırsızı Yağmur G.’ i her yerde ararken, şahsın Trabzon’ u terk ettiği düşünülüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.