Bu ihtiyacı evlerimizde olduğumuz zamanlarda rahatlıkla gidebiliriz fakat dışarıda olduğumuz durumlarda zaman zaman bu ihtiyacın karşılanması zor bir hal alabilmektedir. Özellikle de çok fazla kişinin olduğu toplantılarda ve şehir merkezinden dışarıdaki bölgelerde tuvalet ihtiyacı karşılanması zor bir hal dahi alabilmektedir. Günümüzde bu tür bir sorunu gidermek için çözüm olarak ortaya seyyar tuvalet tipi tuvaletlerin çıktığını görüyoruz. Bu tipte tuvaletler her ne kadar ilk ortaya çıktıklarında çeşitli sorunlara sahip olsalar da, günümüzde bu tuvaletler çok gelmişmiş ve sorunlarından arındırılmış haldedirler. Bu tipte tuvaletlerin temel sorunları arasında ilk kuruldukları dönemde temizlik başta gelmekteydi.

Temizliğin yanı sıra seyyar tuvalet tipi tuvaletler ışık almayan tuvaletlerdi de. Böylesi sorunların aşılması her ne kadar biraz zaman alsa da günümüzde kaliteli firmaların ürettikleri tuvaletler böylesi sorunlardan arınmışı bir şekilde kiralamaya veya satışa sunulmaktadır. Eğer bir etkinlik veya benzer bir süreci yönetmeniz gerekiyorsa, bu durumda bu tipte tuvaletler kesinlikle ihtiyaç duyacağınız tuvaletlerdir. Bu yazımızda sizlere bu tipte tuvaletlere nerelerde ihtiyaç olduğunu aktarmaya çalışacağız. Ayrıca kullanım alanlarında nasıl kullanılacakları hakkında da birkaç ipucu vereceğiz.

Taşınabilir Tuvaletler Nerelerde Kullanılıyor

Seyyar tuvalet olarak da bilinen taşınabilir tuvaletlerin çok yaygın kullanım alanları var. Polybox gibi Türkiye’de birçok firma da seyyar tuvalet kiralama hizmeti vermektedir. Bu tipte tuvaletlerin genel olarak etkinliklerde ve iş gereği şantiye gibi alanlarda yaygın olarak kullanıldıklarını söyleyebiliriz. Eğer bir etkinlik düzenliyorsanız, bu durumda kişi sayısına göre tuvalet sayısını da hesaba katmanız, hatta tuvaletleri stratejik olarak uygun yerlerde konuşlandırmanız gerekmektedir. İşte taşınabilir tuvaletlerin en çok ihtiyaç duyulduğu yerler:

  • Arka-bahçenizde düzenleyeceğiniz partiler, özellikle kokteyl tarzı etkinliklerde ve evinizde düzenlemeye karar verdiğiniz nişan, sünnet, doğum günü partisi gibi etkinliklerde seyyar alafranga tuvalet tipi tuvaletlere ihtiyacınız olacaktır.

  • Konserler, bu türde etkinliklerde şüphesiz seyyar araç tuvalet tipi tuvaletler de dahil olmak üzere seyyar tuvalet türü tuvaletlere ihtiyaç duyarsınız. Üstelik bu tuvaletlerin sayısını gelecek kişi sayısına göre belirlemeniz ve ayrıca konserin farklı bölgelerine yeterli sayılarda yerleştirmeniz gerekir. Konserin bir ucundan diğer ucuna bir kişinin tuvalet için yürümesi demek etkinliğin eğlencesini kaçırması demektir. Bir organizasyonu şirketi olarak böylesi bir durumla karşılaşmak istemezsiniz.

  • Festivaller ve etkinlikler, çok sayıda grubun konserinin, ulusal kutlama etkinliklerinin veya sirk gösterisi benzeri etkinliklerin olduğu bölgelerde de meydan veya alanın alabileceği kişi sayısına göre stratejik noktalara tuvaletler yerleştirmeniz gerekir.

  • Açık hava düğünleri, çok değerli konuklarınız açık havada düzenlemeye karar verdiğiniz düğününüze geldiler, fakat yeterli sayıda tuvalet olmadığını gördüler ve şikayet etmeye başladılar. Bu hiç karşılamak isteyeceğiniz bir manzara değildir. Özellikle de böylesi önemli bir günde.

  • Açık hava fuarlar, bu tipte fuarlarda eğer seyyar tuvalet tipi tuvaletleri kullanmazsanız, fuara gelen kişiler beklediğinizden çok daha az süre boyunca fuarda kalırlar. Satışlar düşer. Fuarlara talep olmadığı düşüncesi oluşur.

  • Stadyumlar, taşınabilir tuvaletlerin belki de en çok ihtiyaç duyulduğu yerlerden birisidir stadyumlar. Bir anda on binlerce kişiyle dolan bir yer düşünün ve tabi ki bu kişiler için birkaç adet stadyum tuvaleti yeterli olmayacaktır.

  • İnşaat alanları, bu alanlarda çalışan işçiler için tuvalet ihtiyaçlarını düzgün bir şekilde gidermek anahtar noktalardan birisidir. İnşaat bölgesi içerisinde kullanılan tuvaletler daha sonra inşaat bittiğinde tuvalet kiralama firmalarına geri teslim edilebilecekleri gibi, satın alınmaları durumunda diğer inşaat alanlarında da kullanılmaya devam edebilirler.


Seyyar tuvalet kiralama hakkında daha fazla bilgi almak için http://polybox.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.