Alınan bilgiye göre; Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ikamet eden A.E. (39), bir süre önce evden habersiz ayrılan eşi H.E.’yi (33) aramaya başladı. Ereğli Emniyet Müdürlüğü’nde kayıp başvurusu yapan A.E, eşinin Çanakkale’de olduğu bilgisini aldıktan sonra buraya geldi. Çanakkale’de aramasını sürdüren A.E., eşini, ortak tanıdıkları G.K.’yi (42) ve G.K.’nın kızı B.K.’yı (19) Çanakkale İskele Meydanı’nda görünce yanlarına yakalaşıp ateş etmeye başladı. Eşine ateş ettikten sonra araya giren ortak yakınları G.K.’yi de silah kabzası ile yaraladı.

Daha sonra başlarında bekleyen A.E., polisi iskeleye almadı. B.K. annesine sarılarak yardım isterken, E.A, yere düşen eşinin başında beklemeye başladı. Sigara içerek bekleyen A.E. ambulansın içeri girmesine izin verdi. Bu sefer demir kapılar kilitli olduğu için ambulans içeri giremedi. Kilidin getirilmesi ile açılan kapıdan polislerin içeri girdiği sırada A.E, aniden kendi kafasına da bir el ateş ederek yere yığıldı.

Olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar hastanelere kaldırıldı. A.E. ve eşi H.E.’nin durumları ciddiyetini korurken, G.K. hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.