Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı bugün akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 4 kişinin öldüğü 19 kişinin de yaralandığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı bugün akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 4 kişi öldü 19 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 19.15 sıralarında Silopi’nin uluslararası İpekyolu üzerindeki bir halısaha yakınlarında meydana geldi. İlk bilgilere göre polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola yerleştirdileri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA
Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde PKK'lıların bombalı saldırısında 4 vatanın hayatını kaybettiğini, 5 polis ile toplam 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. 5 polis memurumuz ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.


4 SİVİL ÖLDÜ, 19 YARALI VAR
Şırnak’ın Silopi İlçiesi’nde PKK’lıların polis aracı geçerken rögara tuzakladıkları bombayı patlatarak düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken 5’i polis 19 kişi de de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top aynadıkları da belirtildi.

ENKAZDAKİ 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Şırnak'ın Silopi ilçesi Yenişehir Mahallesi uluslararası İpekyolu yakınlarındaki 10'ncu Caddede saat 19.10 sıralarında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, PKK'lı teröristler rögar kapağının altına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Şiddetli patlamada bir bina çökerken, zırhlı polis aracında hasar oluştu. Çöken binanın enkazında kalan 4 kişi hayatını kayberden, zırhlı araçtaki 5 polis ve sivilller yaralandı.

6 YARALININ SAĞLIK DURUMU AĞIR
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda takviye birliklerle, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Silopi devlet hastanesine kaldırıldı. tedaviye alınan yaralılardan 6'sının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu hastanenin çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.