Tekirdağ Limanı’na geldikleri sırada yeterli aydınlatma ve çıkış yönü için yönlendirme görevlisi bulunmaması sonucu içinde bulundukları otomobilin denize düşmesi sonucu ölen dünürler; Zeynep ve Ahmet Gülhan ile Aysel ve Vecdet Eriş çiftinin ölümü ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ İNCELEME YAPTI

Soruşturma kapsamında Ankara’dan gelen Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı müfettişleri liman içinde inceleme yaptı. Tekirdağ Liman Başkanı Murat Gül’den bilgi alan müfettişler, aracın denize düştüğü yerde 2 saat incelemede bulundu. İncelemenin ardından bakanlık müfettişleri limandan ayrıldı.

Öte yandan, ihmal iddiaları araştırılırken limanla ilgili bir gerçek ortaya çıktı. 50 yıl önce yapılan limana 2 ay önce çürük raporu verildi. Mülkiyeti Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan liman 1997 yılında Özkök Grubu’na Akport Liman İşletmeleri’ne kiraya verildi. Özkök Grubu Maliye Bakanlığı’nın yüksek kira iddiasıyla ilgili olarak limanı kapatma kararı aldı. Limanın işletmesi Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne devredildi.

LİMANA ÇÜRÜK RAPORU VERİLMİŞ
Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün ise 2 ay önce gelen şikayetler üzerine özel bir yapı denetim firmasına denetleme yaptırdı. 50 yıl önce yapılan ve 10 yıl önce güçlendirme yapıldığı kaydedilen limana yapı denetim firması tarafından çürük raporu verildiği ortaya çıktı. Limanın dalga aşınmasına bağlı olarak betonlarının deformasyona uğradığı ve dışarı çıkan demirleri çürüdüğü rapor edildi. Liman iskelesini denize bağlayan kolonların güçlendirilmesi gerektiğinin belirtildiği raporda limanın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi. Limanın betonlarının çatladığı ve demirlerinin ise çürüdüğü gözlendi.

LİMANA YÖN ÇİZGİSİ ÇİZİLDİ VE TABELA KONULDU

Yön gösteren tabela ve işaret bulunmayan limanda Tekirdağ Belediyesi tarafından yön çizgileri ve tabelaları konuldu. Belediye tarafından görevlendirildiklerini ifade eden işçiler, “Aracın düştüğü yere yön çizgisi çizip tabela koyacağız” dedi.