Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, ”Somali’de yeni bir devlet yapısı oluşturmak için Türkiye’den uzmanlar getirip, burayı işleyen bir devlet mekanizmasına kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ağustos 2011’deki ziyaretinin Somali için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bu ziyaretin ardından Türkiye’nin Mogadişu’da büyükelçilik açarak açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali halkı için hem devlet kurumlarını hem de sivil toplum kuruluşlarını seferber ettiğini belirten Torun, şunları kaydetti: ”Türkiye Cumhuriyeti olarak son bir yılda yardım faaliyetlerine ilaveten kalkınma faaliyetlerine başladık. Yol, okul, hastane inşası yanında, devletin yeniden inşası gibi bir faaliyetimiz var. Çünkü, burada işleyen bir devlet mekanizması yok. İnşallah bu konuda da elimizden geleni yapacağız. Somali’de yeni bir devlet yapısı oluşturmak için Türkiye’den uzmanlar getirip burayı işleyen bir devlet mekanizmasına kavuşturmak istiyoruz.”

Kaynak:Milliyet