İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya yönelik son 4-5 gündür yürütülen operasyonlarda önemli sayıda mühimmat ele geçirildiğini söyledi. Örgüte silah sağlayanlara seslenen Soylu, Biz sizin dostluğunuzun hangi mânâda olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

Mersin'in Silifke ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada DEAŞ'ın "paraşütle indirildiğini" söyledi. Soylu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 4-5 gündür yaptığımız operasyonlarda cillop gibi silahlar ele geçiriyoruz. Ey bize dost görünenler PYD'ye el altından silah verip onu PKK ile Türkiye'ye doğru yöneltenler, sizlere söylüyorum; biz sizin dostluğunuzun hangi manada olduğunu biliyoruz. Kime dost olduğunuzu, kimle dostluk yaptığınızı da çok net bir şekilde biliyoruz.
içişleri bakanı süleyman soylu mersin

"BİZ SİZİ BİLİYORUZ"

O silahların bizim insanlarımızın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve bu ülkenin büyük medeniyet değerlerine karşı suç işlemeye yönelik sizin tarafınızdan gönderildiğini de biliyoruz. İçerideki adamlarınızın ne iş yaptığını da biliyoruz. Bu ülkeyi bağımsız yapmamak için özgür ve hür yapmamak için ellerinizden gelen her şeyi ortaya koyduğunuzu da biliyoruz. 15 Temmuz bunun millet tarafından gösterilen en önemli kanıtlarından bir tanesidir. 

''TÜRKİYE'YE SÖZ GEÇİREMEDİLER''
Ne yapmışlarsa Türkiye'ye sözlerini geçiremediler. Türkiye'yi istedikleri noktaya, seviyeye, bu coğrafyanın üzerinde istedikleri gibi yönetebilecekleri bir araca döndüremedikleri için bugün saldırıyorlar. Bunu hep beraber görüyoruz."