Sezon finaline yaklaşan Söz dizisinin 10.Bölüm 2.fragmanı yine soru işaretleriyle dolu diyebiliriz. Diğer yandan izleyenler tarafından merak edilen Yavuz komutanın babasının kim olduğuna dair çok sayıda tahmin geliyor.

DAHA ÖNCE YAŞANANLAR

Keşanlı, Çaylak ve Karabatak çarpışma sonrasında Yavuz’un kaza yaptığı yere gelince Yavuz’un olay yerini terk ettiği bilgisini alırlar. Yavuz ortalarda yoktur.

Erdem, Yavuz’u ararken karısı ve kızının okulda teröristler tarafından tehdit edildiği bilgisini alınca Karabatak ve diğerlerini oraya yönlendirir. Onlar okula geldiğinde ise okul teröristler tarafından kuşatılır. Üstelik bütün iletişim kanalları da kapatılmıştır.

Okulda hepsini zorlu bir mücadele beklerken diğer tarafta Avcı’nın içinde olduğu araç patlatılınca Avcı da büyük bir ölüm kalım savaşı vermeye başlar. Bütün Tim Avcı’yı kurtarmak için seferber olurken vakit tükeniyordur.

Öte yandan Erdem Yavuz’a ulaşır ama gördüğü onu şok eder. Çünkü Yavuz Çolak’ın elindedir ve Çolak Yavuz’u diri diri yakmaya niyetlidir. 

FRAGMAN TAHMİN VE ANALİZLERİ

İlk fragman sonucunda Eylem'in öldüğü izlenimi ortaya çıkarken yeni fragmanda aslında Eylem'in ölmeyeceği anlaşılıyor. Eylem, yüksek ihtimalle son anda kurtulacak. Çünkü Söz dizisi son dakika heyecanlarını çok sever.

Öte yandan fragmanda şehit olan askerin Kurtdereli olduğuna neredeyse emin oluyoruz. Kutdereli düğün yerindeki insanları ve askerleri korumak için canını hiçe sayarak oraya gelen intihar saldırganını durduruyor.

YAVUZ'UN BABASI BÜYÜK BEY Mİ?

Yavuz'un babasını ilk olarak Çolak'ın ağzından duymuştuk. Hatta Çolak onu babasıyla tehdit etmişti. Peki kim bu adam da bu kadar tehdit edebiliyor? 

Bildiğiniz üzere Yavuz aile konusu açıldığında hep sinirleniyor. Bu da demek oluyor ki geçmişte annesi ile babası arasında bir durum yaşanmış olabilir.

Akıllara başka bir soru daha takılıyor. Yavuz'un babasını Çolak nereden tanıyabilir? Acaba Yavuz'un babası terör örgütüne üye olabilir mi?

Ya da Yavuz'un babası büyük bey olabilir. Büyük beyin ise ak saçlı komutan olduğuna dair tahminler geliyor. 

Çolak, 9.bölümün sonlarına doğru içerden bir adamı olduğunu söylemişti. İçerdeki adamı ak saçlı komutan, ak saçlı komutanda Yavuz'un babası olabilir.

Bu sorunun cevabını ilerleyen bölümde hep birlikte öğreneceğiz.