Soyunma dolabı ise bu odaların en önemli öğesidir. Ziyaret ettiğiniz salonda eşyaların güvenle saklayabileceğiniz, kıyafetinizi ve değerli eşyalarınızı güvenle bırakabileceğiniz bir alanın bulunması olmazsa olmazdır. Bazı spor spor salonları bu amaçla ek ücret karşılığında vip dolap hizmeti dahi sunmaktadır. Fakat güvenli ve konforlu bir soyunma dolabı kullanılması durumunda böyle bir dolaba ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu amaçla bir çok çeşit dolap kullanılmaktadır.

Soyunma dolabı

Z Soyunma Dolabı Örnekleri

Spor merkezlerinde en çok tercih edilen modeldir. Gerek dış görünümü gerekse daha geniş bir askı alanı sunması nedeniyle tercih edilmektedir. Şifreli kilit tercihi ise en uygun kilit çeşididir. Tekdezavantajı diğer dolaplara kıyasla çok daha dar bir kullanım alanı sunması ve çantaların yerleştirilmesinde sorun yaşabilmesidir.

Oturma banklı Z soyunma dolabı

Ahşap Soyunma Dolabı Tasarımları

Ahşap soyunma dolabı fitness center'larda sık karşılaşılan bir diğer dolap türüdür. Bu dolaplar daha sıcak bir kullanım imkanı sunsa da çelik dolaplara göre daha tehlikeli ve sağlığa zararlıdır. Bu dolaplar genellikle neme maruz kaldığı için bakterilerin büyümesi için son derece elverişli bir ortam oluşmaktadır. Talaş vb. malzemeden yapıldığı için nemi içinde tutabilen bu dolaplar sağlığa zararlıdır.

Ahşap soyunma dolabı

Soyunma Dolabı Kilitleri ve Kilit Sistemleri

Bu alanlarda en öncelikli sorun güvenliktir. Eski zamanlarda kullanılan asma kilitler hem güvenlik zafiyeti ortaya çıkarmaktaydı hem de estetik olarak hoş görünmüyordu. Kısa zamanda da dolap kapağında bükülmeler oluşuyordu. Bunun üzerine kullanımına başlanılan özellikle dosya dolaplarında gördüğümüz gömme kilitler ise daha güvenli bir kullanım imkanı sunmakla birlikte kullanımı oldukça zorlaştırmaktadır. Olası bir anahtar kaybı durumunda muhtemel olarak dolap kapağı sökülmekteydi.

Kale grubu bu tip sorunları görmüş olacak ki çözüme yönelik olarak gerek soyunma dolabı gerekse diğer kabin çeşitleri için kullanıma uygun elektronik şifreli dolap kilidi üretmiştir. Bu kilitleri ana bayisi olan Türkkale sitesinde de bulabilirsiniz.

Şifreli Dolap Kilidi Kullanımı

Bu kilitlerin en temel özelliği anahtar gereksinimi olmaksızın kilitlerin açılıp kapanabilmesidir. Tek yapacağınız şifreyi girip kare tuşuna basmaktır. Aynı şekilde açmak için şifreyi girip kare tuşuna bascaksınız. Türkkale bu kiliterin resmi satış temsilcisidir. Daha detaylı bilgi için firma yetkilisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Soyunma Dolabı Çeşitleri

Dolabın kullanılacağı alana ve ihtiyaca göre bir çok çeşit dolap bulunmaktadır. Tekli, 2'li, 3'lü, 4'lü ve 6'lı modeller vardır.

Tekli Soyunma Dolabı

Tekli soyunma dolabı fitness center'larda tercih edilen bir model değildir. Son derece geniş bir iç hacim sunmaktadır fakat çok yer kapladığı için genellikle 6'lı dolaplar gibi yarım boy modeller tercih edilmektedir.

6'lı Soyunma Dolabı

Sıklıkla tercih edilen bir diğer modeldir. Fiyat performans olarak son derece etkin bir çözümdür. Fakat dolabı kaldırmak istediğinizde en az iki kişi gerkmektedir.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Türkkale firmasına ait resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Dolapların içine ait görselleri bir çok sitede bulamazken burada envai çeşit dolap ve pek çok görseline şahit olabilirsiniz.

https://www.turkkale.com/