Soylu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (TESOB) uygulanan ve "Turisti kazanan geleceği kazanır" projesinin, kentteki bir otelde düzenlenen kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'un ticaret, tarım, turizm ve sanayi potansiyeli ile genç, yetenekli ve dinamik insan kaynağı olan bir şehir olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'DAN SONRA NE OLUR?

Sözlerini "Erdoğan'dan sonra ne olur"  sorusunu cevaplayarak sürdüren Bakan Soylu  " Ülkeler yüz yılda bir güçlü ve büyük liderler yakalarlar. Biz güçlü ve büyük bir lider yakaladık ancak bunu aşarsak, ancak Türkiye'nin iddia ve hedefleriyle bunu buluşturursak, ancak üzerimize biçilmiş bir elbiseyi bizim üzerimize uygun bir hale getirebilecek bir irade ortaya koyabilirsek, bunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaparız. Başka birisiyle yapamayız. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Ondan sonra ne olur, tam da sistemi oturtur. İşte o zaman güçlü liderler olmasa da çok net söylüyorum bu ülke sistemiyle, ortaya koyduğu rekabetiyle beraber iyi bir şekilde adım atma kabiliyeti olan bir ülke haline gelir. Şimdi güçlü bir liderle bu adımları atarız, ondan sonra gelecekte sistem kendi kendini oturtarak Türkiye'yi yarınları taşıyabilecek bir iradeyi ortaya koyar." 

Programa, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TESOB Başkanı Metin Kara, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.