Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu dün gece gerçekleşen darbe teşebbüsü hakkında katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. İşte Soylu’nun kalkışma hakkındaki sözleri:

 

‘’Tabi milletlerin hep sınavları olmuştur, sadece bizim milletimizin değil. Savaşlar milleti millet yapar, barışlar milleti millet yapar, bayramlar milleti millet yapar, zorluklar ve sevinçler karşısındaki vakur duruşlar milleti millet yapar. Dün biz, büyük bir millet olmanın örneğini hem dünyaya hem de tarihe sergilemişizdir. Bu açıdan şunu ifade etmek istiyorum ki, Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan bir ufak azınlık, bizim göz bebeğimiz bizim göz nurumuz olan kıymetli Türk Silahlı Kuvvetleri’mizi ele geçirmek suretiyle Türkiye’nin geleceğine yönelik çok önemli bir teşebbüsü gerçekleştirmeye çalışmıştır. Millet buna müsaade etmemiştir. Ben dün o insanların birbirine olan muhabbetini, 70 yaşında bir dede ile 15 yaşındaki torununun nasıl ay yıldızlı bayrakla ülkeye sahip çıkma arzusu içinde olduğunu gördük. Dün bize verilen sorumluluk katlarca daha artmıştır. Şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Dün akşam TBMM’de olan biri olarak, başbakanlıkta Olan biri olarak bu milletin lider Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti geleceğe taşımak ve kendin verilen her bir oyun hakkı için nasıl bir vakur duruş ortaya koyduğunu bir kez daha gördük. Allah milletimizden razı olsun. Söylenecek söz budur. Dün aksam telefonlarda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin hürriyetin, özgürlüğün ne demek olduğunu yaşadık. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, milletvekillerimizin, muhalefet partilerinin ortaya koymuş olduğu bir duruşla birlikte, aynı zamanda milletimiz tarihe bir duruş ortaya koymuştur. Demokrasi öyle ucuz bir şey değildir.  Elbette ki bunun karşılığında her türlü bedeli ödemeye hazırız. Dün akşamki ilk düşüncelerimiz de ilk duygularımızdı her zaman bunlar olmuştur. Ama hükumet olmanın ağırlığını hiçbir zaman üzerimden atmadık. İlk dakikadan itibaren bu meselelere karşı çoğu arkadaşlarımızla birlikte tedbirler alıp, milletimizi sükûnete davet edip bunun karşısında demokratik bir duruş ortaya koymaya çalışan bir anlayışı ortaya koymaya çalıştık. Suna inanıyorum ki ki bu Türk demokrasisi açısından, Türk geleceği açısından çok önemli bir zaman dilimi. Dün başka bir gündü, bugün başka bir gündür. Allah razı olsun.’’

 

Soylu İncirlik Üssü’nün kapandığına dair iddialara ise ‘’Hiç bilmiyorum, tabi gün boyunca farklı meselelerle uğraştık, bilgi sahibi değiliz ama ilgililer gerekli cevap verecektir. Öyle bir şey söz konusuysa...’’ Dedi.