Suriye Enformasyon Bakanlığı, Akçakale'ye düşen top mermisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Suriye Enformasyon Bakanı El Zubi, Akçakale'de beş Türk vatandaşının ölümüne sebep olan saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayarak ölenlere baş sağlığı diledi.

El Zubi "Komşu ülkelerin egemenliğine saygılıyız" dedi.

Bakan El-Zuabi açıklamasının devamında Türkiye ile çok uzun bir sınırlanının olduğunu, teröristlerin sınırdan ülkelerine sızmalarını ve kaçak silah geçitini önlemelerini istedi. El-Zuabi Türk tarafına seslenerek, bu tür sınır kazalarında devletlerin akıllıca, rasyonelce ve sorumluca hareket etmesi gerektiğini özellikle silahlı terör gruplarının bölgedeki varlığının ciddiyete alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan El-Zuabi ayrıca terör gruplarının sadece Suriye'nin milli güvenliğini değil tüm bölge ülkelerin güvenliğini hedef aldığını sözlerine ekledi. Bakan El Zuabi Suriye'nin milli güvenliğini bozmak isteyen terör gruplarının olduğunu,o yüzden Suriye'nin milli egemenliğine tüm tarafların saygı duymasını istedi.