Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dolandırıcılara fırsat vermemek için tapu üzerinde yapılacak işlemlerde vatandaşı SMS ile uyaracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, e-devlet kapsamında sürdürdüğü yeniliklere devam ediyor.

'SMS Uyarı ve Bilgilendirme' sistemini hayata geçirecek olan Genel Müdürlük, taşınmazlar üzerinde Tapu Müdürlüklerinde mülk sahiplerinin, isteğiyle ya da isteği dışı gerçekleşecek alım, satım, ipotek ve haciz gibi işlemlerde anında cep telefonlarına uyarı mesajı gönderecek. Yeni sistemle maliklerin cep telefonlarına, 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde... Tapu Müdürlüğünde...sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde SMS gönderilecek.

SMS SAHTECİLİĞİN ÖNÜNE GEÇECEK
Bu yeni uygulamayla vatandaşların üzerine kayıtlı taşınmazlar, sahtecilere karşı korunacak.

Vatandaşlar uygulama ile taşınmazları üzerinde gerçekleşecek her türlü tapu işlemlerinden haberdar olacak. 'e-devlet' şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşlar www.turkiye.gov.tr. adresinden cep telefonu bilgisini girmeleri halinde TAKBİS sistemi üzerinden T.C numarası ile eşleşen taşınmaz hakkında SMS hizmetinden yaralanabilecek.

Vatandaşlar, SMS hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.Vatandaşlar ayrıca, e- devlet uygulaması ile tapu kayıtlarındaki kimlik ve adres bilgilerini de güncelleyebilecek.