Habertürk'te Medya Kritik programına katılan Radikal gazetesi yazarı araştırmacı Tarhan Erdem, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın "Kadir, Mustafa, Gürsel, Egemen vs." başlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin köşe yazısında yer alan iddialara değindi.

Tarhan Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'in vatandaşlar tarafından tanındığını ve bilindiğini, bu isimlerin yeni bir söylemle ortaya çıkmalarının mümkün olmadığını dile getirerek " Vatandaşa yeni birşeyler söyleyecek yeni isimlerin bulunması gerekir . Bu isimler vatandaşa bir şey veremez" dedi.

AK Parti'nin içini bilmediğini ve ne düşündükleri konusunda birşey söyleyemeyeceğini dile getiren Tarhan Erdem,  İstanbul Belediye Başkanlığı için ismi geçen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın ise böyle birşeye yelteneceğini düşünmediğini dile getirdi.

AK Parti ve Kadir Topbaş'ın İstanbul'da yaptıklarının herkes tarafından bilindiğini ve büyük kabul gördüğünü anlatan Erdem " Kadir beyin karşısına rakip olarak çıkacağı öngörülen Ümit Boyner'in de bir şey yapacağını sanmıyorum. " dedi.

Tarhan Erdem, Kadir Topbaş karşısında seçim kazandırabilecek tek alternatifin  CHP ve BDP'nin adı geçen adaylar dışında tek bir aday üzerinde uzlaşması ve bunu da tabanlarına kabul ettirmesinden geçtiğini söyledi. Erdem, İstanbul'da nüfusun yüzde 15-20 dolayında kendisini Kürt diye tarif eden bir buçuk milyona yakın oy bulunduğunu CHP ve BDP'nin uzlaşabilecekleri bir adayın ancak Kadir Topbaş'a alternatif olabileceğini dile getirdi.