Erzincan’da TIR ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, adıyaman, Aksaray, Bursa, Gümüşhane, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Mersin, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Artvin, Ankara ve Uşak’ta meydana gelen kazalarda 24 kişi yaşamını yitirdi, 166 kişi de yaralandı. 

YOLLARDA BAYRAM ÇİLESİ

Bayram tatili için yola çıkan tatilcilerin yolculuğu çileye döndü. Bolu Dağı Tüneli, D-100 Karayolu, Çanakkale feribot iskeleleri, Bursa otoyol gişelerinde büyük yoğunluk yaşandı.

Bayram tatili yolculuğu yine çileli başladı. Karayollarında önceki gün başlayan yoğunluk, dün daha da arttı. TEM’in Ankara yönünde Bolu Dağı Tüneli kesiminde dün Sabah saatlerinde tünelden itibaren viyadüklere kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede trafik, zaman zaman durma noktasına geldi.

10 km’ye çıktı

- Bir sürücü sahurda İstanbul’dan yola çıktığını ve 6 saatte Bolu Dağı Tüneli’ne gelebildiğini söyledi. Öğle saatlerinde tünel girişinden itibaren geriye doğru yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

- TEM Otoyolu’nda yaşanan yoğunluk nedeniyle Körfez ve İzmit gişelerinden D-100 Karayolu’na yönelen sürücüler burada da trafiğin yoğun olduğunu görürken, bayram tatilcileri D-100 Karayolu’nda kent içi trafiğini de etkiledi.

Feribot kuyruğu

- Sürücüler, Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde de yoğunluğa neden oldu. İDO, Eskihisar ile Topçular arasında 17 feribot ile hizmet verirken, iskelede bekleyen araçların feribotlara doğru yöneldiği sırada kısa süreli araç kuyrukları oluştu.

- Çanakkale’de de feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları vardı. En büyük yoğunluk ise Çanakkale Boğazı’nın geçildiği Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında yaşandı.

- Muğla’nın Marmaris ilçesinde de Rodos kuyruğu vardı. Yunanistan’ıun Rodos adasına gitmek için Marmaris Limanı’nı tercih eden vatandaşlar, feribotla adaya geçti, bilet ve pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu. 

Sınırlarda yoğunluk

Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli ile Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında küçük araç yoğunluğu oluştu. Kapıkule Sınır Kapısı dışına taşan kuyrukta uzun süre bekleyen vatandaşlar, sıcaklığın 30 dereceyi aştığı kentte sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

4.9 milyon lira ceza kesildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda, Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde “Trafik Güvenliği Denetimleri” başlatıldı. Denetimlerde, 23 Haziran saat 17.00’ye kadar bin 550 kontrol noktasında 6 bin 259 personel görev yaptı. 128 bin 281 araç ve sürücüsüne 4 milyon 938 bin 642 lira ceza kesildi. Çeşitli kusurları nedeniyle 2 bin 369 araç trafikten men edilirken, 15 sürücünün ehliyetine el konuldu. Aranan 76 kişi gözaltına alındı.