Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı 28 köyün muhtarı, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "teröristlerle kucaklayan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" talep etti. Yeşilhisar Köyü Muhtarı Korkmaz Yiğit ve aynı ilçeden 27 köy muhtarı, dilekçelerinde, bazı BDP'li milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmalarını kınadıklarını belirtti. Dilekçede, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.

Komisyon, bu dilekçeye ilişkin aldığı kararda, "Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yetkisi Komisyonumuzun görev alanında bulunmamaktadır. Konunun soruşturulması kapsamında dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunulması işlemleri Anayasanın 83'üncü maddesi gereği adli mercilerin ve dokunulmazlığın kaldırılması işlemi de Karma Komisyonun ve Genel Kurul'un görev alanına girdiğinden, Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağı" ifade edildi.

3 üniversite mezunu iş için başvurdu

Öte yandan, üç üniversite bitiren Ömer Doğu da iş bulmasına yardımcı olunması için TBMM'ye başvurdu.

Doğu, Dilekçe Komisyonu'na yaptığı müracaatta, üç üniversite bitirdiğini ancak iş bulamadığını ifade ederek, bu konuda, TBMM'den yardım istedi.

Dilekçe Komisyonu, başvuruyla ilgili aldığı kararda, kamuda işe alımlarla ilgili uygulanan yasal prosedürler hatırlatıldı.

"İmam nikahlı kadınlara Anayasa'da yer verin"

Bu arada, TBMM Dilekçe Komisyonu'na Konya'dan başvuran bir vatandaş, yeni Anayasa'da imam nikahlı kadınların sosyal haklarına da yer verilmesini istedi.

R.K. dilekçesinde, "bilindiği gibi Türkiye'de on binlerce dini nikahla evli olan eşler bulunduğunu" belirtti.

Bu kadınların oy kullanıp vergi verdiğini, erkek çocuklarını askere gönderdiğini, anne olarak kız çocuklarını da yetiştirdiğini belirten R.K. "Ancak bütün bunlara rağmen bu kadınlar kocalarının hiç bir sosyal haklarından kanunen (sağlık, sigorta, maaş, miras vs.) yararlanamamaktadırlar. Yeni Anayasa'da bu kadınlarımızın da düşünülmesini arz eder, saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.