Bir yıl önce evini terk ederek terör örgütüne katılan oğlunu kurtarmak için büyük mücadele veren İsmail Ercan, DHKP-C'nin linç kampanyasıylı karşı karşıya kaldı. Örgüt, Ercan için bildiriler basarak, Ercan'ın mahallesine dağıttı.

Zaman'ın haberine göre örgüt, “Katil polisin ajanı İsmail Ercan halka yalan söylüyor!” iddiasıyla bastırdığı bildiriyi, Ercan’ın evinin bulunduğu sokakta dağıtıyor. Bildirinin internette de dolaştığını gören Ercan, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İsmail Ercan, terör örgütü DHKP-C’ye karşı büyük bir mücadele veriyor. Bir yıl önce evini terk ederek örgüte katılan oğlunu kurtarmaya çalışan Ercan, bu uğurda bir dernek bile kurdu. Terör Mağduru Aileler Derneği adı altında kendisiyle aynı duruma düşen ailelere destek olmaya çalışıyor. Ancak örgüt, babaya linç kampanyası başlattı. Gençlik Federasyonu adı altında bildiri bastıran örgüt, “Düşüncelerimiz doğrultusunda kurduğumuz yasal derneklerimizde çeşitli etkinlik ve eylemler yapıyoruz. Polisin emriyle hareket eden ajan baba şimdi de katil polisin emriyle Terör Mağduru Aileler Derneği’ni kuruyor...” iddialarında bulundu.

 

Söz konusu bildiri, Ercan’ın evinin bulunduğu sokakta dağıtılıyor. İsmail Ercan, linç kampanyasına uğratıldığı ve örgüte hedef gösterildiği gerekçesiyle dün  savcılığa suç duyurusunda bulundu. Teröre karşı mücadelesinin ardından örgütün hedefi haline geldiğini söyleyen Ercan, “Sözde yasal derneklerinin gerçek yüzünü gözler önüne sermeye çalıştığım için benim hakkımda bildiri hazırlamışlar. Önceki sabah maaşımı almaya gittim, döndüğümde bildirilerin evimin önünde olduğunu gördüm. Sonra internete baktığımda, birçok sitede de aynı bildiri vardı. Kendilerini masum gibi göstermeye çalışıyorlar. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum.” dedi.

Örgüt tarafından ‘polis işbirlikçisi’ olmakla itham edildiğini kaydeden Ercan, terör örgütüne adeta meydan okudu: “Terör örgütünün hedefi haline getirilmeye çalışılıyorum ama ne mutlu ki bana, tek başıma bile onları korkutmuşum. Bir de terör mağduru diğer ailelerle bir araya gelince bunların korkusu daha da büyüyecek. Mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim.”