Türk Eğitim Vakfı'nca (TEV) yaptırılan 250 kişilik TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu inşaatının tamamlandığı bildirildi.

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, yaptığı açıklamada, KTÜ'nün 52 bin öğrencisinin yüzde 80'inin il dışından geldiğini, bu nedenle yurt konusunun Trabzon'da ciddi sorun olduğunu belirtti.

Bostancı mevkisinde 8.5 milyon liraya mal olan 250 kişilik TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu inşaatının tamamlandığını, bundan sonraki aşamanın tefriş ve çevre düzenlemesi olduğunu ifade eden Melek, şunları kaydetti:

"TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu beş yıldızlı otel konforunda inşa edildi. Birkaç gün içinde inşaatın kabulünü yapacağız. 2012-2013 öğrenim yılında hizmete girecek yurdumuzun açılış hazırlıklarına şimdiden başladık. TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu yalnız Trabzonlu eğitime gönül vermiş dostların değil, tümTürkiye'de yaşayan değerli hemşehrilerimizin katkılarına açıktır. Son olarak eğitim dostu Yılmaz Ulusoy'un yaptığı bağış, yönetim kurulumuz için moral takviyesi olmuştur."

Yurt inşaatını 8 ay gibi çok kısa sürede tamamladıklarını belirten Melek, inşaat süresince başta TrabzonBelediyesi olmak üzere kurum ve kuruluşlardan ciddi destek gördüklerini, katkı sağlayan herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.