Trabzon Belediye Meclisi Mart ayının ikinci toplantısını bugün Belediye Meclis Toplantı salonunda yaptı. Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur’un, başkanlık ettiği mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı’nın sözleri tartışma yarattı.

VATANDAŞ IŞIKLARI KULLANIYOR
İlk olarak Ayasofya Müzesi mevkiinde Karayolları tarafından yeni yapılan üst geçidi eleştiren Dayı, “Müzenin alt tarafına üst geçit yapıldı. Bence son günlerin moda deyimi ile bir ‘Ucube’yi andırıyor. Kaldı ki orda ki vatandaşlarda üst geçidi değil hemen altındaki trafik ışıklarını kullanıyor” dedi.
Erdoğdu yolu ile ilgili de konuşan Dayı, “Erdoğdu yolunda her hangi bir çalışma yapılmıyor” diye konuştu.
Bunun üzerine söz alan AK Partili Fahrettin Aksoy, “Erdoğdu yolu ile ilgili bu ay sonunda hızla bir yıkım çalışması yapılacak. Bu yıkım çalışması ile yol 2014 yılına yetiştirilmiş olacak. Üstgeçitle ilgili olarak ise görsel olarak güzel görünmediğine dair şikayetler alıyoruz. Doğrudur. Ama halkın oraya bir üst geçit yapılması noktasında büyük bir isteği vardı. Bazen görsellik önemli ama can güvenliği daha önemli” dedi.

ERDOĞDU YOLUNDA YIKIM YOK
Aksoy’un sözlerine karşın yeniden söz alan Dayı, Erdoğdu’da ki yolda bu ay içerisinde her hangi bir yıkım olmadığını ifade ederken, Aksoy, “Bu ay bittiğinde görürsünüz. Yıkılan yerler var ve bu ay sonunda da büyük bir hız kanacak” ifadelerini kullandı.

HER İKİSİ DE HAKLI
Dayı ile Aksoy arasındaki tartışma sürerken söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevin, “Hem Dayı haklı, hemde Aksoy. Erdoğdu yolunda bu ay içerisinde 2-3 bina yıkıldı. Ama önümüzdeki ay yıkımlar artacak” diye konuştu.
Üst geitler noktasında Engelliler için asansör takılması fikrini de ortaya koyan Sevinç, “Üst geçitlerimize asansör takılması için artık bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

KAYNAK: