61saat Haber Servisi
Trabzon'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte trafik yoğunluğu da had safhaya çıktı. Özellikle gurbetten memleketlerine dönen Trabzonlu vatandaşların da araçlarıyla trafikte yol almaya başlaması, zaten sıkışık olan trafik yoğunluğunu tam bir keşmekeşe dönüştürdü. 

Park sorunu akmayan trafiği daha da felç ediyor

Vatandaşların isyan ettiği diğer bir nokta ise, sürücülerin araçlarını trafiğin aktığı yolların sağ ve sol yanına park etmeleri olarak kaydedildi. Özellikle Gazipaşa Caddesi ve Meydan bölgesindeki bilinçsiz park anlayışı, bazen trafiğin saatlerce tıkanmasına yol açıyor.

Başkan Gümrükçüoğlu trafik sorunu yok, park sorunu var demişti

Yaşanan bu trafik çilesi hakkında yetkililerden bir adım atılmasını bekleyen Trabzon kamuouyu, yerel yönetimi göreve çağırdı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konu hakkında önceki açıklamalarında, Trabzon'da bir trafik sorunu yok, bilinçsiz park yapma sorunu var demişti. Özellikle araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu Meydan civarında vatandaşların park yeri bulamaması veya ücretli otoparklara para ödemek istememesi yol üzerinde sağlı sollu park eden araç kuyruklarının oluşmasına yol açıyor. Trabzon'un artık yaz aylarında bir gelenek haline gelen trafik sorununa nası bir çözüm bulacağı, yetkililerin konu hakkında nasıl bir çözüm üretimine gideceği şimdiden merak konusu oldu.