Trabzon’a yeni atanan Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve yönetimine iadeyi bir ziyarette bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “Trabzon’un asayişi normal verilere baktığımızda eş değeri illerle kıyasladığımızda çok mükemmel bir konumda olduğu bir gerçek. Dün 17 il ve ilçelere baktığımızda 27 olay meydana gelmiş. Bu olaylarda asayiş olaylarına baktığımızda bir tane hırsızlık ve bir tane hırsızlığa teşebbüs var. Bu şartlarda Trabzon’un asayişi çok mükemmel. Bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ciddi bir gayret var. Asayişin güvenin devamı konusunda vatandaşın bize ciddi bir yardımı var. Sıfıra indirebilir misiniz. Bu noktada tabiî ki isteriz ama indirme şansımız yok” dedi.

ÇOCUKLARA CEZA KESİLMESİ
Kabahatler Kanunu’nda çocuklara ceza kesilmesi ve bir çok çocuğun emniyete borcu olduğu şeklideki soruya ise Yavaş, “Böyle ir ceza affetme gibi bir durum yok. Böyle bir durumda cezayı keseriz ve o maliyeye gider. Bunun takibi de maliyeye aittir. Böyle bir affetme gibi bir durumumuz yok. Bizim affetme gibi bir hususi durumumuz yok” diye konuştu.

TRABZON’UN DIŞARDAN ALGISI
Trabzon’un nasıl bulduğu şeklideki soruya da Yavaş, şu şekilde cevap verdi:
“Adapazarlıyım. Kültürüne uzak değilim, kemençesine uzak değilim, yemesine içmesine uzak olmadığım bir kent burası. Yabancılık çekmedim. Trabzon’un umduğumdan daha güzel buldum. Trabzon’un dışarıdan algısı ile içerisinden algısı daha farklı”
Bu noktada, “Dışarıdan nasıl görünüyor” şeklindeki soruya Yavaş, “Yani biraz daha asayişe mensup olay, cinayetlerin, adam vurmaların adam yaralamalar gibi bir algı var, Trabzon’da. Ama şuanda 3 yıllık cinayetlere baktığımızda adam öldürme, adam yaralama silahlı yok. Trabzon’da yaşayan insanlara teşekkür etmek gerek. Asayişin devam konusunda bizim kadar Trabzon’da yaşayan insanlar gayret gösteriyor” diye konuştu.

FENERBAHÇE MAÇINDA EMNİYET TEDBİRLERİ
Fenerbahçe maçındaki aşırı derece alınan tedbirlerle ilgili olarak Yavaş, “Bu tamamen bizim inisiyatifimizde, gelen bilgiler çerçevesinde en kötü senaryoya göre tedbir alırız. Almakla mükellefiz çünkü hesabını biz veririz. Fenerbahçe maçında dışarıdan polis getirmedik. Ama Samsun maçında getirdik. Fenerbahçe maçında kendi yağımızla kavrulduk. Fenerbahçe maçında nasıl bir önlem almışsa, Galatasaray, Beşiktaş maçında da aynı önlemi alacağız.” dedi.