Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 6 aylık çalışma sonucu bugün sabah saatlerinde 17 ayrı ilde düzenlenen operasyonda, örgüt lideri olduğu belirlenen Yasemin Ç.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Organ ticareti yapan örgütün nakil olmak isteyenlerden 40 ile 80 bin lira aldığı tespit edildi. Polis tarafından şu ana kadar örgüt üyelerinin karıştığı 12 ayrı nakil tespit edildi. Örgütün Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Muğla, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Denizli, Aydın, Manisa, Mersin, Kayseri, Gaziantep, Artvin, Yalova ve Bartın'da organ ticareti yaptırmak için girişimde bulunduğu ancak sadece Antalya ve İstanbul'da bunu başarabildiği tespit edildi. Türkiye'de 17 ayrı ilde nakil yaptırmak için girişimde bulunan ancak sadece 2'sinde başarılı olabilen örgüt üyelerinin bu nedenle Mısır ve İran'a gittikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin burada da başarılı olamadığı öğrenildi.

Örgüt üyelerinin etik kurulda Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de bulunması nedeniyle para karşılığı nakil yaptıracakları kişileri sahte kimlik düzenledikleri belirlendi.

Sahte kimliklerle nakil için para aldıkları kişileri akraba gibi gösterdikleri, böylece Etik Kurul'a girmeden ameliyat yaptırabildikleri tespit edildi. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Yasemin Ç.'nin daha önce de aynı suçtan 2 defa hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Örgüt lideri Yasemin Ç.'nin de böbreğini para karşılığında sattığı, bugün Gaziantep'te ameliyat olmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Yasemin Ç.'nin bu sırada polis tarafından gözaltına alındı. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında doku ve organ ticareti' yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ediyor.