Tunceli-Erzincan Karayolunda üç ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu yolcu otobüsü ve 3 kamyon mahsur kaldı. Trabzon'dan Elazığ yönüne gitmekte olan ve içinde otuzdan fazla yolcunun bulunduğu otobüs ile 3 kamyon çığın düştüğü nokta arasında mahsur kaldı. Ayrıca yolun birçok noktasında da yeni çığ düşme riskine karşın kurtarma ekipleri bölgeye gönderilemiyor.

Kar yağışının devam ettiği Tunceli-Erzincan karayolu 22.30 itibariyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Karayollarından yapılan açıklamada kurtarma ekiplerinin sabah saatlerinde bölgeye hareket edeceği bildirildi.

KURTARILDILAR
Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunun 40 ve 45'inci kilometresindeki Kırmızı Köprü Mevkii'nde 8 ayrı noktaya çığ düştü. Çığ nedeniyle karayolu ulaşıma kapanırken, içinde 30 yolcu bulunan bir otobüs ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Karayollarının yaptığı çalışma sonunda düşen çığlar temizlenerek, karayolu sabah saatlerinde ulaşıma açılırken, mahsur kalan araçlar kurtarıldı. Yeni çığ düşme tehlikesine karşı karayolları ekiplerinin bölgede bekletildiği belirtildi. Tunceli'de yoğun kar yağışı 230 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Elektrik nakil hatlarında arıza nedeniyle de 30 köye elektrik verilemiyor.