• İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Türkiye ve Türk milleti birbirinden ayrılamaz, ayrı kalamaz, ayrı kalırsa öksüz kalır" dedi.

Yeni yüzyılda Türkiye'nin yeni bir yarışa girdiğini, bunun bir çalışma, hak etme, bilgi ve buluş yarışı olduğunu vurgulayan Şahin, "Biz bu noktada şükürler olsun 9-10 yıldır ciddi mesafeler aldık. Dünyada ilerleyen, Yükselen bir ülke konumuna geldik. İnsanlarımız bunu hep birlikte hissediyor" ifadesini kullandı.

Şahin, bundan sonra aynı istikamette, aynı çizgide ülkenin götürülmesi gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
"Türkiye kalkınıyorsa, bugün görev alanların yani bizlerin, sizlerin büyük gayretiyle bir yerlere gidiyoruz demektir. İnşallah bu çizgi hep yükselerek gerçekleştirilecek ve devam ettirilecek. Bugün, bu akşam Hakkari'de olmamızın, Van'dan Hakkari'ye 3.5 saatlik yol almamazın ardındaki gerçek niyet, heyecan bundan başka bir şey değildir."

-"Türkiye'nin her yeri herkesin, hepimizin"-
"Türkiye ve Türk milleti birbirinden ayrılamaz, ayrı kalamaz, ayrı kalırsa öksüz kalır" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne insanı birbirinden ayrı kalabilir ne de coğrafyası... Hakkari sadece Hakkarililerin değil 80 ilde yaşayan herkesin payı olan bir yer. Trabzon sadece Trabzonluların değil, Hakkari dahil 80 ilde yaşayanların payı olan bir yer. Türkiye'nin her yeri herkesin, hepimizin. Çünkü bu ülke, ilk defa kurulmuş bir ülke, ilk defa kuruluş simgelerini oluşturmuş bir ülke, toprak değil. Daha yakın tarihlerde, dedelerimizin, babalarımızın hatıralarından dinlediğimiz tarihlerde, topyekun müdafaası yapılarak hattı çizilmiş, sınırları çizilmiş ve emaneten bize verilmiş bir ülke. Hangi tarihi mezarlığa gidersek gidelim, Sarıkamış'a gidelim, Azerbaycan'daki Nuri Paşa'nın 1917'de verdiği savaşta şehit düşenlerin yattığı yere gidelim, Çanakkale'ye, Yemen'e gidelim, hangi savaş bölgesinde hayatını kaybedenleri incelersek inceleyelim, oralarda bu ülkenin her yerinden insanın şehit olduğunu görürüz. Başka delil aramaya da gerek yok. Akıl yetmiyorsa da göz orada görüyor ve uyarıyor bizi. Şehitlerimiz eğer bir mucizeyle konuşuyor olsa bize bunu söyleyecek. Hakkari, 80 ilin dahil olduğu bir sahipliğe sahip. Edirne, Hakkari'nin payına konu olan bir yer. O halde biz nerede olursak olalım, nereye gidersek gidelim bu anlayışı, bu duyguyu taşımak durumundayız, bunu hayata geçirmek durumundayız. Bunun için de birbirimizi anlamak, sevmek durumundayız. Birbirimizden asla ayrılamayız, ayrılsak da yaşayamayız.

Bu ömür birbirimizi sevmeye ancak yeter hatta yetmez. Onun için zamanı bölmeye, böldürmeye hiç mi hiç kimsenin hakkı yok. Hakkari'den diyoruz ki biz birbirimizi çok seviyoruz, daha çok seveceğiz, inadına seveceğiz. Bütün Türkiye Cumhuriyeti nüfus kütüğüne kayıtlı vatandaşlar olarak, hepimiz bu ülkenin sevdalısı olmaya, birbirimizin aşığı olmaya, birbirimizi sevmeye, saymaya, biz devam edeceğiz. Ben bu duygu içerisindeyim. Bunun için buradayım."