Trabzon Valisi Recep Kızılcık, BatmanValiliği'nden Trabzon'a atanınca,Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan 29 yaşındaki E.E. deTrabzon'a geldi ve Valilik Özel Kalem Müdürü Nuri K.'nın emrinde çalışmaya başladı. Evli olan 33 yaşındaki Nuri K. iddiaya göre, E.E.'nin cep telefonuna aşkını anlatan ve cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Ancak bu ilgiye karşılık vermeyen, Nuri K.'nın akşam yemeği teklifini reddeden E.E., Özel İdare Müdürlüğü emrinde görevlendirilince, "Bana yüzlerce aşk mesajı çekti, mektup gönderdi. Karşılık vermediğim için beni sürdürdü" suçlamasıyla, Özel Kalem Müdürü Nuri K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay ortaya çıkınca taşeron şirket kadrosunda çalışan E.E., işinden oldu ve memleketi Malatya'ya döndü. Valiliğin idari soruşturması sonucunda da Özel Kalem Müdürü Nuri K. görevden alınarak Özel İdare'de görevlendirildi.

GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Nuri K.'nın, 'Cinsel taciz ve basit tehdit' suçlamasıyla Trabzon 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşması, 2011 yılı Aralık ayında yapıldı. Nuri K.'nın hazır bulunduğu duruşmaya Malatya'da olan şikayetçi E.E. katılmadı. Nuri K.'nın E.E. ile mesajlaştıklarını, birlikte değişik yerlerde yemek yediklerini, Eylül ayında da Ordu'ya giderek geceyi birlikte geçirdiklerini iddia ettiği duruşmada, Valilik baş koruması N.B. ile koruma polisleri O.Y., M.D. ve valilik makamı odacısı T.G. de tanık olarak ifade verdi. Sekreter E.E. lehine ifade verdikleri öğrenilen bu kişilerden Valilik baş koruması N.B. ile diğer koruma polisleri O.Y. ve M.D.'nin valilikteki görevlerine geçen ay sonunda son verildi. Odacı T.G.'nin de izinli olduğu öğrenildi. Korumalar, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde başka görevlere alındı.