TBMM’de geçtiğimiz günlerde tartışmalara yol açan ve eğitim sisteminde önemli değişikliklere yol açacak olan 4+4+4 düzenlemesi Trabzon’da Eğitim-Sen tarafından düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

KİMİN HANGİ DİLDEN ANLADIĞINI BİRLİKTE GÖRECEĞİZ
Trabzon Meydan Parkı’nda düzenlenen protesto gösterisinde konuşan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, “Başbakan Meclisteki grup toplantısında tüm Türkiye’ye meydan okumuş ve “Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacağız” diyerek 4+4+4 düzenlemesine itirazı olanlara resmen meydan okumuştur. Bizde buradan kendisine meydan okuyoruz. Bugün sevk alarak uyarımızı yapıyoruz. Eğer itirazlarımız dikkate alınmaz ve geri adım atılmazsa asıl o zaman kimin hangi dilden anladığını birlikte göreceğiz” dedi.

‘DİNSEL NESİL’ SEVDASINA KURBAN GİDİYOR
4+4+4 düzenlemesi ile ilgili büyük kaygılar taşıdıklarını ifade eden İkinci, “Eğitim ve bilim emekçileri olarak toplumun büyük bir bölümünün kaygıyla takip ettiği 4+4+4 tartışmalarında çocuklarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle aynı taraftayız ve benzer kaygıları taşıyoruz. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın Başbakanın ‘dindar nesil’ sevdasına kuran edilmesini izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE’Yİ EYLEM ALANINA ÇEVİRECEĞİZ
Hükümeti son kez uyardıklarını ifade eden İkinci, “Yasa teklifi derhal geri çekilmelidir. Bu konuda eğer gerçekten bir düzenleme yapılmak isteniyorsa bilimsel veriler ışığında eğitim sisteminin ve toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.
Eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği üzerinden ucuz hesaplar yapınlar, asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak halkımızla birlikte tüm Türkiye’yi eylem alanına çevireceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.
İkinci’nin konuşması sık sık sloganlarla kesilirken, protesto eylemi basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde son buldu.