Trabzon’da yaşayan Ferhat Şahinkaya, Günay Şahinkaya çifti, iki çocuklarından biri olan 8 yaşındaki Muhammet Ali için 6 ay önce ishal şikâyetiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gitti.
İddialara göre; Muhammet Ali Şahinkaya, hastanede yapılan kontrolün ardından Pediatri yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Şahinkaya çifti, çocuklarının 20 günlük Pediatri yoğun bakım ünitesindeki tedavisinde ihmaller olduğunu ve çocuklarının burada sakat kaldığını ileri sürerek hastane doktorları hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Çocuklarını yürüyerek getirdikleri hastanede yatalak olduğunu iddia edene anne Günay Şahinkaya “Çocuğumuza doktorlar ‘Gullian Barre” teşhisi koyup 10 gün sonra taburcu olacaklarını söyledi. Çocuğumun beyninde kalp durması nedeniyle ödem oluştu ve yatalak hale geldi. Çocuğumuzu yürüyerek getirdik şimdi ise sakat halde” dedi.

Doktorların hasta çocuklarına ilgi göstermediğinden yakınan baba Ferhat Şahinkaya , “Oğlum 20 gün boyunca yoğun bakımda yattı. Sonra hiçbir şey yokken kalbinin durduğunu öğrendik. Buna bağlı olarak da beyninde oksijensizliğe bağlı hasar oluştu. Sonra oğlumu anestezi yoğun bakımına aldılar. Burada kaldığı sürede doktorlardan beklediğimiz ilgiyi göremedik. Biz de son çare olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Benim oğlumun bu hale gelmesinde ihmal olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Eğer ki ihmal varsa suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İhmalsizlikten dolayı oğlunun sakat kaldığını iddia eden ve göz yaşlarına hakim olamayan anne Şahinkaya şöyle konuştu: “Ne olur yardım edin oğluma. Benim oğlumun bu hallere gelmesini istemiyorum. Ne olur suçlu varsa suçluların ortaya çıkmasını istiyorum. Ne olur bizi çaresiz bırakmayın. Oğlum yoğun bakımda 6 aydır yaşam savaşı veriyor ne olur oğluma yardım edin”