ÖZEL HABER-Trabzon’un en yoğun bölgelerinden Çarşı Mahallesi Semerciler Yokuşu Alacahan Sokak’ta bulunan harabe halindeki tarihi bina restorasyon çalışmalarının başlamasına kısa bir süre kala iklim koşullarına daha fazla dayanamayarak belli bir bölümü çökmüştü.
Çökmenin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, çökmenin ardından yapılması düşünülen restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, çalışmaların kış koşulları nedeniyle geciktiğini kaydetmişti.
Tarihi binanın belli bir kısmının çökmesinin ardından başlayan restorasyon çalışmaları ise hazlı devam ediyor. Alacahan’ın etrafını tentelerle kapatan yüklenici firma içerde ise çöken bölümü tarihi yapıya uygun olarak yeniden inşa ediyor.
Restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği konusunda her hangi bir tarih verilmezken, bölge esnafı yüklenici firmanın çalışmalarına her gün devam ettiğini kaydetti.
Trabzon’un tarihi kültüründe önemli bir rolü olan Alacahan’ın restorasyonunun ardından tarihi dokusuna uygun bir şekilde kullanılması amaçlanıyor.


Kaynak: 61saat.com