Merkeze yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan Gürbulak Beldesi'nin Belediye Başkanı Kemal Çoban, yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde belediyede toplam 9 personelin görev yaptığını, daha sonra 1 personelin emekli olduğunu, 5 personelin ise ''torba yasa'' çerçevesinde başka kurumlara geçtiğini söyledi.

Belediyenin maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Çoban, ''Belediyenin geliri belli, maaşların 18 bin lirayı tuttuğu zamanlar oluyordu. Hem personeli mağdur etmemek adına hem de tasarruf sağlamak amacıyla arkadaşlarımızın 5'ini istedikleri kurumlara gönderdik. Gürbulak Belediyesi'ni sahada iki ve içeride de bir kişi olmak üzere toplam 3 personelle yönetiyoruz'' dedi.

Hizmetleri aksatmadıklarını ifade eden Çoban, şunları söyledi:

''Gürbulak'ta çok büyük işler yapıyoruz. Kanalizasyona başladık. Bu, beldelerde istisnai görülen büyük bir hizmettir. Maliyeti oldukça yüksek. Kurumlarla istişare yaparak çok sayıda proje yürütüyoruz. Maliyetleri aşağıya düşürüyoruz. 2014 yılında toplam yatırımlarımız tamamlandığında 50 milyon liralık yatırım yapmış, altyapısı bitmiş, yolları tamamlanmış, imarı, yapı kullanma ruhsat işleri bitmiş bir belde olacağız.''

''Kazma, küreği elimize alıyoruz''

Hizmetlerin aksamaması için proje hazırlayarak İŞKUR'a sunduklarını ve bunun karşılığında giderleri bu kurum tarafından ödenen işçiler çalıştırdıklarını anlatan Çoban, ''Bu kurumun yönlendirdiği arkadaşları çalışmalarımızda değerlendiriyoruz. Belediyemize maddi külfet getirmeden çalışıyoruz'' diye konuştu.

Sahaya indiği, personele yardımda bulunduğu zamanlar olduğunu anlatan Çoban, şunları kaydetti:

''Burada doğmuş, büyümüşüz. Buraya vefa borcumuz var. Belediye başkanlığı bir makamdır, gelip geçer, bunlara bakmıyoruz. Buraya bir çivi çakabilmek, yarına bir eser bırakmaktır derdimiz. Kazma, küreği elimize alıp çalışıyoruz. Çamurlara giriyoruz, inceleme yapıyoruz. Bu nedenle sıkça ayakkabı yıpratıyorum. Herkesin makamı vardır, gelir başkan, gidecek başkan. Hoş bir seda bırakabilirsek ne mutlu bize, biz de bunun için uğraşıyoruz. Bu işi yürütürken, bu işe aşık olmak lazım. İşler tamamlandığında beldemiz insanların gelip dinlediği, sayfiye alanı, rahatça dolandığı yer olacak.''