Trabzon’da şok operasyon… Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün çalınarak ‘change’ (Şase numarası değiştirilerek trafiğe sürülen araçlar) yapılarak satılan araçlara yönelik başlatılan operasyonda Trabzon’da yaklaşık 40 araç tespit edildi. Bu araçların plakaları belirleyen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, plakaları Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Plakalar ışığında Trabzon’da operasyon başlatan polis, özellikle MOBESE görüntülerinden Trabzon’da ki bütün araçları takibe aldı.
Bu kapsamda ilk araç bu akşam Akyazı mevkiindeki MOBESE kameralarına takılınca Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince durdurularak incelemeye alındı.Ailesi ile birlikte Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde ki köyüne gitmek isteyen E.C. isimli şahıs, aracının çalıntı olabileceğini öğrenince şok oldu. Aracını İstanbul’dan alarak vekalet işlemleri ile birlikte Trabzon Emniyet Müdürlüğünden ruhsatını yenilediğini belirten, E.C. 1 yıldır aracı kullandığını ifade ederek, aracı aldığı şahsın ismini polise söyledi. E.C.’nin aracına el konulurken, operasyon kapsamında ele geçen araçların Samsun Emniyetine bağlı olarak hizmet veren Kriminal Daire Birimine gönderileceği öğrenildi.
Samsun’da incelenecek olan araçların change olup olmadığı kontrol edildikten sonra araçlar sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

KAYNAK: 61SAAT.COM