CHP Maçka ilçe binası önünde Hasan Ali Genç için bir tören düzenlendi. Törene Trabzon siyasetinden ve spor camiasından önemli kişiler katıldı. Buradaki törende ilk olarak CHP İlçe Maçka başkanı Musa Turan kısa bir konuşma yaptı. Turan, "Acımız büyük. Bugünlerde konuşmak çok zor. Hasan Ali beyle beraber çok şey yaşadık. Hasan Ali beyin çok kişiye yardımı dokundu. Mert sevilen bir adamdı. Onun sayesinde bir çok insan ekmek yiyor. Herkese yardım etti. Acımız tarif edilemez." dedi.



CHP İl Başkanı Yavuz Karan konuşmasına başlarken göz yaşlarına hakim olamadı. Yaptığı konuşmasında sözün bittiği yerde olduğunu belirten Karan,"Bu benim yaşamımdaki en zor konuşma. Yiğit, mert bir ve açık sözlü bir adamdı. Kendisi bizim için çok büyük bir kayıp. Uzun siyasi bir yolculuk yaptık beraber. Sadece Maçka'nın yetiştirdiği bir evlat değil bütün Trabzon' mal olmuş bir insandır. Bir toplum olarak yaşayanlara Seni Seviyorum demekten intiha ediyoruz. Ama ben ona yaşarken seni seviyorum dedim ve ona bana aynı karşılığı verdi" dedi.

Karan'ın ardından konuşan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu "Sözün bittiği yerdeyiz. Orta okuldan sınıf arkadaşım. Benim bir üzüntüm ve hep birlikte yaşıyoruz. Trabzon ve Maçka insanına, bulunduğu topluma hizmet etmeyi ilke edinen büyük bir insandı. Hiç yılmadan doğru bildiği şeyleri söyleyen ve yapan bir kişiydi. İnsanların gönlünde taht kurdu. Onu asla unutmayacağız." dedi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Konuşmaların ardından CHP İlçe binası önünde ki tören sona erdi. Hasan Ali Genç'in cenazesi omuzlarda ikindi namazının ardından Cenaze namazı kılınmak üzere Maçka Merkez Camii'ne götürüldü.

GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

Rize'de trafik kazası sonrası feci şekilde can veren Trabzon'un ünlü siyasetçilerinden Hasan Ali Genç bugün ikindi namazından sonra göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenaze merasimine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç,  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Akçaabat Belediye Başkanı Şevik Türkmen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,  Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar,  CHP İl Başkanı Yavuz Karan, AK Parti eski il başkanı Ahmet Metin Genç,  TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, DOKA Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, çeşitli STK başkanları, belediye meclis üyeleri, işadamları, çeşitli kamu kurumunun müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


KAYNAK: 

HASAN ALİ GENÇ'İN KAYBETTİK HABERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN