Trabzon'da yerel gazeteler son şike sürecinde yaşanan olaylara karşı bugün dikkat bir eylemde bulundular. Trabzon'da yayın yapan Karadeniz Gazetesi hariç bütün gazeteler, şike davasında "Kurumlar değil, şahislar cezalandırılmalı" söyleminden yola çıkarak Başbakan Erdoğan'a açık mektup ile çıktı.
Bütün gazeteler, "Adalet istiyoruz sayın Başbakanım" ortak başlığını atarak şike sürecinde yaşananlara vurgu yaptı. Sadece Karadeniz Gazetesinin yayınlamadığı yazıyı, Günebakış, Ekspres, Taka, İlkhaber, Türksesi ve  yayınladı.

YAZIDA ŞU İFADELER YER ALDI..
Yazıda ise şu ifadeler yer aldı:
"Siyasi hayatınızda hep haksızlığa uğrayarak, adaleti katletme pahasına hapse atılarak öteki olarak yol aldınız. Adaletsizliğin yarattığı yürek acıssını en iyi bilenlerden birisiniz.
Sayın Başbakanımız...
Türk futbolunda hep "öteki" olarak görülen Trabzonspor, tarihinn en ağır haksızlığa sarşı karşıyadır. Sahadik alın terinin karşılığı olan şampiyonluğu hür dünyanın gözü önünde elinden alınmıştır. İlahi adalet tecelli etmiş, 3 Temmuz'da başlayan süreçte bu gerçek ortaya çıkmıştır. Ancak 'adaleti tesis etme ve hak edene hakkını verme' beklenirlken bir kaos oluşturulmuş, ardından ortaya çıkan haksızlık örtülmüştür. Mesele futbol oyununun ötesinde bir camianın hak araşıdır. Adalet çağrısıdır. Adaletin oyunu koyunu olmaz, diye inanıyoruz. Ne yazık ki 10 aydan beri adaletin yolunu tıkamak için eşi görülmemiş planlar ve oyunlar sergilenmektedir. Bugün geldiğimiz noktada suçun üstü örtülmemiş ancak suçlular gizlenmiştir. 'Suç var ama suçlu yok' denilmiştir.
Sayın Başbakanımız..
Suçluların suç işleyerek elde ettikleri ödül kendileriyle alakalı değildir. Kazanılan yıldızların kişilerin göğüslerini değil kulüplerin armalarını süsleyecektir. Öyleyse suç işlenerek elde edilen menffatin sahibine iade edilmesi gerekir.
Sayın Başbakanımız...
GÜçlülerin değil haklıların kazandığı ve adaletin asğlandığı bir ülke için..
Herkesin onuruyla, çocukları önünde yüzünün kızarmaması için...
Musalla taşına yatana herkesin hakkını helal ettiği bir ülke olmak için yalnızca...
ADALET İSTİYORUZ.. SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ...!"

KARADENİZ GAZETESİ NEDEN YAYINLAMADI
Öte yandan Karadeniz Gazetesinin neden diğer gazetelerle beraber ortak hareket etmediği ise bilinmiyor. Babakan Erdoğan'ı manşet yapan ve Türkiye'nin en büyük yerel gazetelerden biri olmakla övünen Karadeniz Gazetesinin bu Trazon ve Trabzonsporluların bu sesine kulak vermemesi ise manidar olarak görülüyor. Trabzon ve Trabzonsporluların satın aldığı gazetenin bu şekilde bir yol izlemesi ise dikkat çekici bulundu..