İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından Trabzon Belediyesine hediye edilen ve o dönem ‘Kızıl Toprak’ olan ismi İsrail ile yaşanan 'Mavi Marmara' olayından esinlenilerek 'Mavi Karadeniz' şeklinde değiştirilen gemisi 1 milyon TL bedelle çıktığı ihalede satılamayınca restoran ve kafeteryaya çevrilmesine karar verildi. Gemiye mevcut haliyle her hangi bir teklif gelmezken, restoran ve kafeterya kararında ise ilgisizliğin etkili olduğu öğrenildi.
Trabzon Belediyesinden edinilen bilgiye göre, fikrin henüz proje aşamasında olduğu kaydedilirken, Restoran ve Kafeterya olarak Trabzon’da çok sayıda iş adamının da bu yönde belediyeye başvuruda bulunduğu kaydedildi.
Proje çerçevesinde geminin makine dairesi ve geri kalan mekanik ve elektronik aksamları sökülerek ayrıca satılacağı ifade edilirken, restorasyonun ise yapılacak ihale sonrası kazanacak gemiyi işletecek iş adamının yapacağı kaydedildi.
Bu noktada geminin içerisindeki malzemeler sökülerek Ganita Sahilindeki limana sabitleştireceği ve burada restoran ve kafeterya olarak hizmet vereceği kaydedildi.
Öte yandan gemiyle ilgili faaliyet raporunun okunduğu meclis toplantısına başkanlık eden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Nusret Onur’da Trabzon Yat Limanı’ndan birkaç iş adamının da kendisine müracaat ettiğini ve gemi ile ilgili fikirleri olduğunu kaydetmişti.


Kaynak: 61saat.com