Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Düzce’de yaşayan Gökhan Çillioğlu’nun telefonunun, uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili olarak düzenlenen operasyon sırasında listeye dahil edilerek yasadışı dinlendiği tespit edildi. Gökhan Çillioğlu telefonunun dinlenmesi nedeniyle şikayette bulundu. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine dün Ankara’dan gelen 3 savcı ile bilişim uzmanları, Düzce İl Jandarma Komutanlığı ve gözaltı kararı çıkarılan Düzce İl Jandarma Komutanı Turhan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Yarbay Ahmet Çaylı, istihbarat astsubaylar Tuğrul Zencir, Mutlu Sülecik ve Vedat Atıcı’nın lojmanlarında arama yaptı.

Dün akşam aramalar son bulurken, Düzce İl Jandarma Komutanlığı ile lojmanlardaki bazı bilgisayar ve evraka el konuldu. Haklarında gözaltı kararı bulunan Kıdemli Albay Yazıcı, Yarbay Çaylı ve 3 istihbarat astsubay aramaların ardından Malatya’ya götürüldü.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Soruşturmayı Malatya Özel Yetkili Savcılığı yürütüyor. Dün Ankara’dan üç savcı geldi ve incelemelerde bulundu. Bizim konu hakkında açıklamada bulunmamız doğru olmaz" dedi.