Pazar yerinin çatısının bir bölümünün dün çökmesi sonucu yaşamını yitiren pazar esnafı Güngör Durmuş (52) ile Fatma Sarıoğlu'nun (44) cenazelerini Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alan yakınları, sinir krizi geçirdi.

Güngör Durmuş'un akrabası Halit Aydın Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yengesinin çocuklarını okutmak için pazarcılık yaptığını belirterek,

"Eşi emekliydi, ekmeğini taştan çıkartıyordu. Sabah pazara gider tezgahını açardı. Olayın üzüntüsünü yaşıyoruz. Umarız ihmal yoktur. Çünkü, pazarda mühendisin inceleme yaptığını, (çatı 2 yıl daha dayanır) dediğini öğrendik. Bunun sorumlusu kim olacak- Kusuru bulunanlardan şikayetçi olacağız" dedi.

-"Eşimi pazara gitmemesi için uyardım"-

Fatma Sarıoğlu'nun eşi Hüseyin Sarıoğlu da Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalıştığını, dün akşam olayın kendilerine intikal etmesinin ardından hemen pazar yerine gittiğini söyledi.

Eşinin de pazarda olduğunu bildiğini ifade eden Sarıoğlu, şöyle dedi:

"Olay yerine vardığımızda direkt eşimin olduğu yere gittim. Yerde yattığını gördüm. Çok uğraştım çıkarmak için ama kurtaramadım. Eşimi pazara gitmemesi için uyarmıştım. 'Kar yağışı var gitme' dedim ama ne yapalım kader, yaşamını yitirdi. Maddi açıdan herhangi bir sıkıntımız da yoktu. Sürekli pazarda satış yapmıyordu. Ayda bir defa satış yapmaya gidiyordu."

Fatma Sarıoğlu'nun cenazesinin Beycuma beldesine bağlı Kaleoğlu köyünde, Güngör Durmuş'un cenazesinin de Trabzon'un Araklıilçesi Değirmencik köyünde yarın defnedileceği bildirildi.

Dün akşam saatlerinde kapalı pazar yerinin bir kısmının çökmesi sonucu 2 kişi ölmüş, 20 kişi yaralanmışt