Trabzon 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Fatih Tunç (28), Yalçın Erdel (23), ve Murak Bıyık (32) hazır bulunduğu duruşmaya Murat İlik (44) ise katılmadı. Mahkemede, maç gecesi alkol aldıklarını ve şampiyonluğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ve Kahraman Maraş Caddesi'nde, Fenerbahçe'nin averajla şampiyonluğu kazanmasının ardından toplanan gruba katıldıklarını anlatan Yalçın Erdel, Fatih Tunç ve Murat Bıyık, Başbakan Erdoğan ve eski Bakan Faruk Özak'a yönelik olarak hakarette bulunmadıklarını ileri sürerek suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen Murat İlik ile olaya tanık olan bazı emniyet yetkililerinin ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, taraftar grubunun Başbakan Erdoğan ile dönemin Spordan Sorumlu Bakanı Faruk Nafiz Özak'a hakaret içerikli sloganlar attıkları ifade edildi. Bir haber ajansına ait canlı yayın aracına zarar veren grubun AK Parti İl Başkanlığı binasına gitmelerinin polis tarafından önlendiği belirtilen iddianamede, kamera görüntülerinden tespit edilen Yalçın Erdel, Murat Bıyık, Fatih Tunç ve Murat İlik'in, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla, 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılmaları istendi.

Fenerbahçe'nin averajla şampiyon olmasının ardından 22 Mayıs gecesi sokaklara dökülen bir grup Trabzonspor taraftarı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddesi'ndeki AK Parti seçim bürolarına saldırmak istemişti. Polis tarafından dağıtılan taraftar grupları, kentte uzun süre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhinde tezahürat yaptıktan sonra dağılmıştı.