ABD seçimlerini kazanan Donald Trump'ın kutlamasına katılan tek Türk Aydın Doğan'ın damadı, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ oldu. 
ABD seçim kampanyası sürecinde Türkiye lehinde lobi yapan Türklerden biri olan Mehmet Ali Yalçındağ'ın Trump ve ekibinin Türkiye'ye karşı sempatik yaklaşımında büyük bir rol oynadığı ortaya çıktı.
Trump'ı destekleyen Türklere ilişkin detayları bugünkü köşesine taşıyan Sabah yazarı Mahmut Övür, "Türkiye'de, Clinton'a başta FETÖ'cüler olmak üzere açık destek verenler biliniyor ama Trump'a kimin destek verdiği ve Trump'ın çevresinde olumlu Türkiye algısının nasıl oluştuğu bilinmiyor" diye yazdı ve şöyle devam etti:
"...İşte bu noktada, tıpkı ABD'li seçmenler gibi Trump'a gizli destek veren Türklerin olumlu Türkiye algısı oluşmasında ciddi katkıları olduğunu biliyorum.
Sayıları az da olsa bu katkıyı sunanların birkaçını yakından tanıyorum. İlk sırada ABD'nin yeni Başkanı Trump'a yakınlığıyla bilinen Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ geliyor.
Yalçındağ, hatırlarsanız bir süre önce Doğan Grubu'ndaki görevinden karanlık bir operasyonla uzaklaştırılmıştı. Seçim gecesini bile Trump'ın seçim merkezinde geçiren Yalçındağ, Hilton Hoteli'nde düzenlenen seçim kutlamasına da Türkiye'den katılan tek isim.

Trump'a destek olan ve alanı boş bırakmayan başka isimler de vardı.
DEİK bünyesinde kurulan Türk -Amerikan İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin ve arkadaşları seçim sürecinde alanı boş bırakmadıkları gibi kurumsal olarak ciddi bir lobi çalışması da yürüttü. Özellikle Trump'a çok yakın danışmanlarla geçmişten gelen ve güçlendirilen ilişkilerle, Türkiye'nin anlaşılmasında ve Türkiye karşıtlarının yürüttüğü algı operasyonlarının boşa çıkartılmasında etkili oldular.
Alanı boş bırakmayan kurumlardan biri de Washington'daki Bahçeşehir Üniversitesi... Üniversitenin rektör yardımcısı ve Global Policy Institute'un kurucu başkanı ise şimdi Trump'ın dış politika danışmanı olan Walid Phares... Phares seçim öncesi Sabah gazetesine de önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Yeni dönemi Washington Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanarttıran'a sordum. Vatanarttıran, Türkiye- ABD ilişkilerinden bir hayli umutlu:
"Bizim için şimdi yeni bir Türk -Amerikan ilişkileri dönemi başlayacak. İki ülke arasındaki diyalogu ve ilişkiyi iyi yönetmemiz lazım. Ben bir önceki Amerikan yönetimine göre anlayışın değişeceği, özellikle de ilişkilerimizin daha iyi olacağı beklentisi içindeyim.
Amerika'daki üniversitemizin Rektör Yardımcısı Walid Phares, seçim döneminde akademik çalışmalarına ara vererek, Trump'ın kampanyasında Ortadoğu ve güvenlikten sorumlu baş danışman olarak görev aldı. Trump'ın yakın çalışma ekibi içinde. Onunla sürekli gelişmeleri görüşüyoruz."



MEHMET ALİ YALÇINDAĞ KİMDİR ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ'IN EŞİ

Mehmet Ali Yalçındağ 1964, İstanbul doğumlu bir iş adamı.
1989 yılında American College in London'dan mezun olmuştur. 1990 yılında Doğan Dış Ticaret'te çalışmaya başlamış, 1991 yılında Doğan Holding İcra Komitesi'nde ve 1992 yılında da Milliyet Gazetesi'nde genel müdür yardımcısı olarak görev almıştır. 1996 yılında Doğan Holding'teki medya şirketleri Doğan Yayın Holding çatısı altında birleştirilirken Mehmet Ali Yalçındağ, bu kuruluşun yönetim kurulu başkan vekilliğine getirilmiştir. 1999 yılında da Doğan Yayın Holding'in icra kurulu başkanlığına getirilmiştir.
BERAT ALBAYRAK MAİLLERİ İDDİASI SONRASI İSTİFA ETTİ
Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA ) Türkiye Başkanı, Türkiye Reklam Konseyi Başkanı, TÜSİAD Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Üyeliği, WEF Medya Yöneticileri Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir. Aynı zamanda kendisi Yandex Türkiye'nin CEO'sudur. Bu göreve ise 2012 yılında gelmiştir. 21.12.2015 tarihinde Doğan Grubu'nun CEO'su olmuştur. RedHack'in Berat Albayrak'ın maillerini hacklemesinin ardından aralarında geçen mailler yüzünden Doğan Grubu CEO'luğundan istifa etti.
Arzuhan Doğan Yalçındağ ile evli ve iki çocuk babasıdır.