İşte o ayrıntılar;


Trabzonlu olup ta Fevzi Hoca’nın Ümraniye'deki dev Trabzonspor bayraklı tesisini bilmeyen yoktur. Trabzon Park içerisinde bulunan o tesiste ikinci kez Fevzi Hoca’yla sohbet etme imkânı buldum. Bu uzun sohbetin arasından ilginizi çekecek şu satırları seçtim;


FAZLA PARADA GÖZÜM YOK

Fevzi Hoca marka oldu... Bu markayı başka illerde kullanmak isteyenler çıkmadı mı?

Birçok ilden teklif aldım. Sadece Fevzi Hoca ismini kullanmak isteyenlerin sayısı onları geçer.

Teklifleri değerlendirecek misiniz?

Fevzi Hoca taze balığıyla marka oldu. Ben o değerli isim hakkını dağıtırsam daha sonraki süreçte layıkıyla kullanılmadığında bunun zararını bütün Fevzi Hoca çeker. Diyelim ki; elimde balık kaldı. O balığı akşam olduğunda tükenmemişse ya personelime yemek verir, ya da evlerine götürmesi için dağıtırım. Fakat isim verdiğiniz de benim kadar titiz olabileceklerini düşünmüyorum. Fazla parada gözüm yok. Fevzi Hoca markası değerini kaybetmeden ismine layık bir şekilde taşınacaktır.




BARZANİ'DEN TEKLİF ALDIM

Yurt dışından teklif aldınız mı?

Ankara'da şubemize büyük elçiler geliyor. Burada büyük elçilerden ve devlet büyüklerimizden çok teklif aldım. Mesela Bulgaristan, Fransa, Kuzey Irak, Gürcistan'ın Acara Bölgesi’ne bir tesis açmam konusunda şu anda bile süren teklifler var. Ama ben düşünmüyorum.

AKLIMDA TEK BİR YER VAR

Peki ne düşünüyorsunuz?

Yoruldum artık. Torunuma, Trabzonspor'a daha çok zaman ayırmak istiyorum. Bu nedenle aklımda sadece İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir Fevzi Hoca Şubesi açmak var.

Fevzi Hoca taze balığından mı meşhur oldu?

Hayır. Akçaabat Köftemiz de çok beğeniliyor. Çünkü Trabzon'dan getirttiğimiz etleri tesisimizde işliyor müşterilerimize leziz tadını sunuyoruz. Ayrıca Karadeniz mutfağının yüzlerce çeşit meşhur menüsüyle, çayımızla, ikramlarımızla fark yaratıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz. Saatlerce keyif alarak tesisimizde zaman geçiren insanlar, güler yüzlü Fevzi Hocadan ayrılıyorlar.


YİNE VAZGEÇMEDİM

Türk bayrağının yanında dev Trabzonspor bayrağı rahatsız etmiyor mu müşterilerinizi? Sonuçta buraya gelenler arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaşı tutanlar da var.

Rahatsız olan varsa kusura bakmasın. O bayrak orada duracak. Hatta şikâyet de aldım. Fakat onu oradan indirmedim

Kim şikâyet etti?

Tesisimizin karşısında Beşiktaş kulübünün kamp alanı var. Bana, ‘Yav hocam şu bayrak her idmanda gözümüze geliyor. Kaldır artık’ diyorlar. Yapmadım, yapmayacağım. Rahatsız olan varsa da tesisime gelmesinler. Bu kadar açık ve net söylüyorum.

3 GÜN KUTLAMA YAPACAĞIM

Trabzonspor şampiyon olursa ne yaparsınız?

Şampiyonluk kutlamasını İstanbul'un göbeğinde burada yapacağım. 50 tane mangal dizeceğim. 3 gün 3 gece Karadenizli sanatçılarımızla eğlence yapacağız. İsmail Türüt'den söz aldım. Daha bir sürü sanatçı var. Yeter ki Trabzonspor’umuz şampiyon olsun. Ayrıca ben öyle reklam yapmak için de söylemiyorum. Ben Trabzonspor futbolcularını her zaman ağırladım. Basına bunları hiç bir zaman fotoğraflatmadım.

O KİŞİYİ TANIMAK İSTİYORUM

Ankara'daki Fevzi Hoca'da bilet satışı yapmıştınız hatırlıyorum...

Evet. Ankara'da kombine bilet satışı artsın diye 1 bilet alana 3 kişilik yemek bedava diye kampanya düzenledim ve bin adet kombine bilet sattım. İtalya'da maça gittiğimde tam göbeğinde ‘bize her yer Trabzon’ diye bin kişi bağırdık. Öyle hoşuma gitti ki! O sloganı ilk bulanı tanınmak istiyorum. O’na bir hafta yemek Fevzi Hoca’da bedava olacak.