Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt  içinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ile Suriye'nin  kuzeyinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre,  PKK'lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt,  Diyarbakır, Batman ve Tunceli'de sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak  kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının bahar-yaz  tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda, Şırnak Beytüşşebap ve Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova,  Diyarbakır Silvan, Lice, Kulp, Erzurum Şenkaya, Ardahan Göle, Bingöl, muş ve  Hatay Amanoslar bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 93 terörist etkisiz hale  getirdi.

Operasyonlarda 2 havan, 12 uçaksavar, 313 piyade tüfeği, 4 keskin  nişancı tüfeği, 5 roketatar, 6 lav silahı, 597 el bombası, 53 el yapımı  patlayıcı, 2 bin 300 kilogram amonyum nitrat, 30 kilogram patlayıcı, 150 binin  üzerinde hafif silah mühimmatı, 229 havan mühimmatı, 439 roketatar mühimmatı, çok  miktarda patlayıcı yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirildi.

Tespit edilen el yapımı patlayıcıların imha edildiği operasyonlarda,  teröristlerce kullanılan 71 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak  kullanılamaz hale getirildi.

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından uyuşturucu  üretimi, ticareti ve Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik operasyonlar ve sınır  hattında alınan tedbirler sonucu 500 kilogram kubar esrar, 52 kilogram uyuşturucu  ve 37 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı  yollardan geçmeye çalışan 8 bin 755 kişi yakalandı.

Son bir haftada düzenlenen operasyonlar sırasında 7 asker şehit oldu,  27 asker yaralandı.

Suriye'nin kuzeyindeki harekat

Suriye'nin kuzeyinde icra edilen harekat kapsamında da TSK tarafından  desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) mücadelesiyle Azaz ve Cerablus arasında  bulunan 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.

El Bab ilçe merkezinin yanı sıra Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde  patlayıcı ve mayın arama-temizleme çalışmaları sürdürüldü. PKK/PYD mensubu  teröristlerin Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını  durdurmaya yönelik tedbirlerin uygulanmasına devam edildi.

Terör örgütünün lojistik desteğine son yılların en büyük darbesi  vuruldu

Bilgilendirmede, operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır  kayıplar verdirildiği vurgulanırken, yürütülen başarılı ve kararlı operasyonlar  ile tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam  malzemeleriyle, örgütün lojistik desteğine son yılların en büyük darbesinin  vurulduğu kaydedildi.

TSK'nın büyük kayıplar verdirmek suretiyle bölücü terör örgütü  üzerindeki baskısını artırdığı ifade edilen bilgilendirmede, TSK'nın Türkiye  Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak ve Vatandaşlarının can  güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliği ve bölünmez bütünlüğü hedef alan  başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle  mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceği  kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, "Türk Silahlı  Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve milli  birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü  görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir." ifadelerine yer verildi.