Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi'nde verilen iftar yemeğine, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, Alevi dedeleri Ahmet Yurt ve Hüseyin Erdoğan, emniyet personeli ve eşleri ile vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinin ardından cem salonunda yapılan programda Alevi dedesi Ahmet Yurt'a cura bağlama hediye eden Emniyet Müdürü Yılmaz, ''Hakikaten çok farklı, çok güzel bir gece geçirdik. Alevi dostlarımızın, dedelerin, buradaki cemaatimizin bu matemli, mühim gününde yanlarında bulunmak hakikaten bizleri çok mutlu etti. Bu bağlamanın namelerinde hep dostluk vardır. Geçmişte biz hep böyle duyduk, böyle öğrendik. Birlik, muhabbet, birliktelik, bütünlük vardır. Biz de ona vesile olmak istedik. İnşallah bundan sonra bu ve benzeri mekanlarda bizim de namemiz çalınır'' diye konuştu.

Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ise ulu bir zatın curasının bir bağlamacı ustasında bulunup restore edilerek Ahmet Yurt'a hediye edilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, ''İşte kardeşlik budur. Sevinçte, kederde, acıda her an her dakika bir arada olmaktır. Bizler de bu matemi gelip paylaştığınız için, bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Buna vesile olan Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ediyorum'' dedi.

-Alevi Bektaşi Müziği Bölümü açılması planı-

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ da iftar programında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tunceli Üniversitesi'ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kurulduğunu ve dekanının atandığını bildiren Boztuğ, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Alevi Bektaşi Müziği Bölümü açmayı planladıklarını belirterek, ''Umarız ki ülkemizde hukuk, demokrasi, insan hakları ve ekonomi bu şekilde evrenselleşmeye devam ettikçe, ileride Alevi kardeşlerimizin bu tür ibadetlerinde, bu tür törenlerinde, bir araya gelmelerinde Alevi Bektaşi Müziği Bölümü mezunlarımız da zakirler olarak görevlerini icra ederler'' diye konuştu.

Program, Alevi dedesi Ahmet Yurt ve Tunceli Cemevi görevlisi Doğukan Bulut'un söylediği mersiyelerle sona erdi.