Akşam saatlerinde Tunceli'de düzenlenen terör saldırısında 2'si uzman çavuş, 4'ü er ve 1'i sivil vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu. Şehitlerin kimlikleri belli oldu.

İşte hain saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri;

UZMAN ÇAVUŞ AHMET OĞUL - KAHRAMANMARAŞ

Tunceli'de teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Oğul'un (26) baba evinde yas var.

Uzman Çavuş Oğul'un şehit olduğu haberi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Beyoğlu Beldesi'nde yaşayan baba Ejder Oğul ve anne Selma Oğul'a, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Galip Erbil ve Kaymakam Tuncay Akk oyun tarafından verildi.

Haberi duyan baba Ejder Oğul, gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre sonra fenalaşan baba Oğul, 112 Acil Servis ekiplerince Türkoğlu Fizik Tedavi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit haberini alan mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinden bulundu, mahalleye Türk bayrakları asıldı.

İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Erbil, burada yaptığı konuşmada, ''Gelecek kuşaklar için şehitler veriyoruz. Dik durmalı ve metanetli olmalıyız. Bugün Ahmet kardeşimizin başına gelen bu olay bizlerin de başına gelebilir. Vatan sağ olsun'' dedi

20 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 6 yıldır görev yapan Ahmet Oğul'un 20 gün önce hayatını Fatma Oğul'la birleştirdiği ve düğün izninin bitiminde görevine başladığı gün şehit düştüğü öğrenildi. Şehidin eşi Fatma Oğul'un Beyoğlu'nda yaşayan ailesinin yanında bulunduğu belirtildi.

KADİR DADAŞ - TEKİRDAĞ

Tunceli'de teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 7 kişiden birinin, Çerkezköy'ün Karaağaç beldesinde yaşayan Kadir Dadaş olduğu öğrenildi.

Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceyhan'ın, Dadaş'ın ailesinin yaşadığı Karaağaç beldesindeki evine giderek, şehit düştüğü haberini verdiği bildirildi.

FATİH KÜÇÜKTERCİ - DENİZLİ

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan jandarma er Fatih Küçükterci'nin (23) Denizli'nin Tavas ilçesindeki evinde yas var

Küçükterci'nin şehit olduğu haberi, Tavas ilçesi Yaka Mahallesi'nde yaşayan annesi Nermin Büyükterci'ye, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Garnizon Komutanı Yaşar Oğuz Yılmaz ile Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay tarafından iletildi. Şehidin evine ve etraftaki evlere Türk bayrakları asıldı.

Askerliğinin bitmesine yaklaşık 1,5 ay kala şehit olan Büyükterci'nin ailesiyle 10 gün önce telefonda görüştüğü, iyi olduğunu belirttiği öğrenildi. 5 kardeş oldukları öğrenilen şehidin babası Tahir Küçükterci'nin birkaç yıl önce hayatını kaybettiği bildirildi.

Şehit haberini alan mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Öte yandan ilçede toplanan bir grup genç, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar atarak çarşı meydanına yürüdü.

RAMİZ DEMİR - AFYONKARAHİSAR

Tunceli'de teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in baba evinde yas var.

Jandarma Komando Çavuş Demir'in şehit olduğu haberi Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Köprülü köyünde yaşayan baba İbrahim ve anne Neslihan Demir'e İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Salih Akbaş, İl Jandarma Alay Merkez Komutanı Yüzbaşı Adnan Çelebi, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu tarafından verildi. Bu arada 112 Acil Servis ekipleri de hazır bekletildi.

Şehit haberini alan mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinde bulundu, mahalleye Türk bayrakları asıldı.

3 GÜN ÖNCEKİ SALDIRIDA YARALI KURTULMUŞTU

Şehit Demir'in 22 Eylül'de Tunceli Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda hafif şekilde yaralandığı, tedavi için Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülürken Tunceli'de teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Demir'in askerliğinin bitmesine 1,5 ay kaldığı ve nişanlısıyla askerlik dönüşü evlilik planı yaptığı bildirildi.

Tunceli'de düzenlenen terörist saldırıda 2'si uzman çavuş, 4'ü er, biri sivil vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu.

MÜMİN KOCA - MANİSA

11 aylık asker olan Mümin Koca'nın Manisa'nın Akhisar İlçesi'deki annesi ve ablası gözyaşlarına boğuldu. Dede Mümin Koca ise bayıldı.

UZMAN ÇAVUŞ CUMA KARADVUT - YOZGAT

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerlerden biri olan Uzman Çavuş Cuma Karadvut'un Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 askerlerden biri olan Uzman Çavuş Cuma Karadvut'un Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Tunceli merkezine 2 kilometre uzaklıkta askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un şehit haberi memleketi Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine ulaştı. Evli ve biri 9 diğeri 4 yaşında iki kız çocuğu bulunan Uzman Çavuş Karadavut'un şehit olduğunu ilk etapta resmi kaynaklar doğrulamazken, ailesine şehit haberini eşi Melek Karadavut'un bildirdiği ve ailenin Jandarma Karakoluna giderek olayı doğrulatmaya çalıştığı öğrenildi.

Uzman Çavuş Karadavut'un şehit olduğu haberinin doğrulatılması üzerine Şehidin baba evine bir ambulans gönderildi ve Jandarma personeli eve geldi.

Şehidin evi asker ve vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.

FADİME -ALİ ACAR/ TUNCELİ

Tunceli'deki patlamada hayatını kaybeden sivil ve yaralanan eşinin kimlikleri de belirlendi.

Tunceli'de meydana gelen patlamada kızı Fadime Acar'ın hayatını kaybettiğini, damadı Ali Acar'ın ise yaralandığını söyleyen Ani Yüksel, yaralı damadının getirileceğini öğrendiği Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne geldi.

Yüksel, kızı ve damadının patlama sırasında bölgede yürüyüş yaptıklarını öğrendiğini, kızının hayatını kaybettiğini, damadının ise yaralandığını ifade etti.