Tunceli ile Ovacık İlçesi arasında bulunan Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu'na giden ve içerisinde kimin olduğu bilinmeyen sivil otomobilin geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Bugün saat 18.00 sıralarında Tunceli-Ovacık karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu'na giden sivil bir aracın geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği mayın patladı.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İçinde kaç kişi ve kimlerin olduğu öğrenilemeyen otomobil parçalanırken, patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluştu. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdi. Helikopterle patlama bölgesine asker indirilirken, parçalanan araçta kaç kişinin olduğu ve kimlerin olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Güvenlik güçlerinin, çevrede ikinci bir tuzak bomba olabileceği ihtimaline karşı gerekli önlemleri alarak olay yerinde inceleme başlattı.

PKK, MARDİN'DE 2 KİŞİYİ KAÇIRDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 1 okul müdür yardımcısı ile 1 hizmetli PKK tarafından kaçırıldı.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Nusaybin'e bağlı Girmeli beldesine gelen 2 PKK'lı, Girmeli Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Ali İnan ile okulun hizmetlisi Sabahatin Doğan'ı kaçırdı. Şahısları okul bahçesinde bulunan otomobille kaçıran PKK'lılar, diğer öğretmenleri de güvenlik güçlerine haber vermemesi için tehdit etti.

ŞIRNAK'TA 2 ARAÇ ATEŞE VERİLDİ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde akşam saatlerinde Karalar Beldesi ile Oyalı Köyü arasında yol kesen PKK'lı bir grup, kimlik kontrolü yaparken kontak kapatmayıp eyleme destek vermediği iddia edilen 2 minibüs, sürücüleri indirildikten sonra ateşe verildi.

KK'lıların yol kesip kimlik kontrolü yaptığı haberi üzerine jandarma ekipleri olay yerine giderek kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.