Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu 'nun, 19 yıl önce hayatını kaybeden 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın ölümünü şüpheli bulması üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, feth-i kabir (mezarın açılması) yapmaya hazırlanıyor.

Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, Savcılığın konuyla ilgili olarak yazışmalar yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün talimatı üzerine harekete geçen DDK, Özal'ın ölümüyle ilgili hazırladığı raporu, haziran ayında kamuoyuna açıklamıştı. Raporun bir örneği Başbakanlığa ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Savcı Kemal Çetin de, Özal'ın ölümüyle ilgili yürüttüğe soruşturma çerçevesinde, Köşk'ten raporun tüm eklerini istedi.

GEREKLİ İZİNLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yaklaşık iki aydır raporu inceleyen savcı, raporda yer alan Özal'ın mezarının açılarak otopsi yapılması ve saç tellerinden incelemeye tabi tutulması önerilerini değerlendirmeye aldı. Savcı Çetin, Özal'ın ölümüyle ilgili sağlıklı sonuçların alınması için mezarın açılmasını kararlaştırdığı ve bu konuda da gerekli olan izin işlemleri için start verdiği belirtildi.

ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ŞÜPHELER AYDINLATILACAK

Mezarın açılmasının ardından hazırlanacak rapor ise, Özal'ın ölümüyle ilgili şüpheleri aydınlatacak. Savcılık uzun süre Özal'ın ailesinde olduğu söylenen saç örneklerini beklemiş ancak sonuç alamamıştı. Ailenin kendisi de mezarın açılması için başvuruda bulunmadı.