CHP heyetinde bulunan Hatay Milletvekili Hasan Akgül, gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldıklarını, bugün Türkiye'ye döneceklerini bildirdi.

Akgül, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Cüneyt Ünal'ı, özgürlüğü için çaba gösteren CHP heyeti ile Türkiye halkına armağan ettiğini söylediğini bildirdi. Akgül, "Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldık. Cüneyt'in sağlık sorunu bulunmuyor. Gün içerisinde Lazkiye'ye, oradan da Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz'' dedi.

Yaklaşık 3 aydan bu yana Suriye'de tutuklu bulunan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal için Yayladağ sınır kapısı üzerinden Karayolu ile Suriye'ye giden CHP heyetinde Hatay Milletvekili Hasan Akgül'ün yanı sıra Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ehlibeyt Vakfı Başkanı Ali Eral da bulunuyor.

"SAĞLIKLIYIM, MUTLUYUM, AİLEMİ ÇOK ÖZLEDİM"

Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal ise yaptığı ilk konuşmada, ''Şuan milletvekillerimizin yanındayım. CHP'li heyeti karşımda görünce çok şaşırdım, bilmiyordum. İyiyim ve çok mutluyum, ailemi çok özledim.  87 gün Halep'te bir hapishanede kaldım. Herhangi bir şiddete uğramadım. 87 gün boyunca patates ve ekmek yedim. Bu akşam ya da yarın Türkiye'ye gelmeyi umut ediyorum " dedi.

"REJİM YANLILARI ALIKOYDU"

87 gün boyunca Halep'te bir hapishanede kaldığını belirten Ünal, " Herhangi bir şekilde şiddete uğramadım. Bana mantıklı davranıldı. Suriye halkının bayramı nasıl geçirdiğini haber yapmak için gazeteci arkadaşım Başar Fehmi Kaddumi ile Suriye'ye gelmiştik. 20 Ağustos akşamı Suriye askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmanın ortasında kaldık. Çatışmada Kaddumi bağ tarafından vuruldu ve ben yarasına müdahale ettim. Kaddumi'nin yarası ağırdı ve onun için yardım isterken rejim yanlıları tarafından etrafımız çevrildi" diye konuştu.

Ünal, vücudundaki yaralanmaların da o sırada rejim yanlıları tarafından kendisine yapılan darptan kaynaklandığını, daha sonra yaralanmalarıyla ilgili herhangi bir tedavi görmediğini anlattı.

GETİRİLDİĞİ OTELDE AİLESİYLE KONUŞTU

Gazeteci Ünal'ın, CHP heyetinin kaldığı otele getirildi. Ardından A Haber'in canlı yayınında sesi titreyerek anne ve babasına mesaj gönderdi. Ünal " Anne ve babamın hayırlı dualarıyla hayatta durdum. Anne ve babamın ellernden öpmek için sabırsızlıkla bekliyorum'' dedi.