ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, görüşmeden sonra bir açıklama yapan Dunford, "[IŞİD karşıtı] Koalisyon ve Türkiye, Rakka'yı ele geçirecek, tutacak ve yönetecek uzun vadeli planlar konusunda birlikte çalışacak" dedi.

Rakka operasyonu hakkında da bilgi veren Dunford, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Rakka çevresi ve kent merkezindeki IŞİD'i tecrit etmek için hamleye başladığını söyledi.

DSG'nin Rakka'yı elde tutmak ve yönetmek için bir çözüm olmadığını hep bildiklerini söyleyen Dunford, "Şu anda, operasyon için gerekli kuvvetlerin uygun bir karışımını yapma üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Operasyonun esas olarak "Arap ve Sünni" güce ihtiyaç duyduğunu savunan Dunford, Suriye "muhalefeti", eğit-donattan çıkan "muhalifler" ve ÖSO'nun "bu tipte güçler" olduğunu ileri sürdü.

Dunford ayrıca, Akar ile görüşmesinde, üst düzey bir ABD'linin Türk Genelkurmayı'nda "irtibat subayı" olarak çalışması konusunda anlaştıklarını da belirtti.

Bu subay, ABD Merkez Komutanlığı Komutanı General Joe Votel'e rapor verecek. Subay, Birleşik Müşterek Görev Gücü'nün iritbat subayı olacak.

Dunford, bu anlaşmayla ilgili olarak, "Türk müttefikimizle bu konu hakkında tamamen şeffaf olmak istiyoruz" dedi.

Dunford ayrıca, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri "mükemmel" olarak nitelendirdi.