Mayıs ayında ABD'deki Silikon Vadisi'ne giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple'ın CEO'su Tim Cook'tan Türkçe sanal klavye sözü almıştı. Cook, Abdullah Gül'e verdiği sözü tutarak, Türkçe sanal klavye sorununu iPhone 5'le birlikte görücüye çıkardığı yeni işletim sistemi iOS6 ile çözdü.

Apple'ın mobil cihazlar için geliştirdiği iOS6 işletim sistemi, 19 Eylül'den itibaren Apple iPad ve iPhone'ların yeni işletim sistemi olacak. Artık tüm iPhone ve iPad'lerde Türkçe karakterler yer alacak. Bugün siparişleri verilebilecek iPhone 5'ler, 21 Eylül'de piyasaya sürülecek. ABD'de önceki gün tanıtılan iPhone 5'te 2 yıllık kontratlı satış fiyatları 16GB için 199 dolar, 32GB için 299 dolar, 64GB içinse 399 dolar olarak belirlendi. Daha önce aynı fiyata sahip olan 4S'in fiyatlarında ise indirime gidildi. Öte yandan yeni telefonun, birkaç ay önce Çin ve Tayvan'dan dünyaya sızan fotoğraflardaki cihaz olduğu ortaya çıktı.

DÜNYANIN EN İNCE VE HAFİF TELEFONU

Bir önceki model 4S'e göre yüzde 18 incelerek, piyasanın en ince telefonu oldu.
112 gram ile piyasadaki en hafif akıllı telefon.
iPhone'un ekranı 3.7 inçten 4 inçe çıktı.
Bir önceki model 4S'e göre işlemci kapasitesi 2 kat arttı.
1080 piksel çözünürlüğünde video kaydı yapabilen iPhone 5, aynı zamanda video çekimi esnasında fotoğraf çekimine de olanak veriyor.
Tam ekran modu sayesinde artık kullanıcılar herhangi bir içeriği tam ekran olarak görüntüleyebiliyor ve böylece çubuklar da görüntüyü bozmuyor. takvim